Városlista
2020. március 28, szombat - Gedeon, Johanna

Hírek

2019. Június 11. 08:48, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Pedagógusnak lenni az egyik legszebb misszió

Pedagógusnak lenni az egyik legszebb misszió

Pedagógusnap alkalmából június 7-én a Móra Ferenc Művelődési Központban tartott ünnepségen köszöntötték a félegyházi és környékbeli tanárokat, tanítókat, óvónőket és gyógypedagógusokat.

Vargáné Rácz Judit üdvözlő szavait követően a Kecskeméti Tankerület igazgatója, Zsámboki Anna szólt a megjelent ünnepeltekhez:

– Pedagógusnak lenni az egyik legcsodálatosabb hivatás. Gyermekekkel foglalkozni, felkészíteni őket az életre az egyik legszebb misszió. Pedig a mindennapokon fáradhatatlanul és igazi hittel kiállni eléjük nem könnyű feladat és a munka gyümölcse sokszor csak később érik be. A pedagógusok a jelenben dolgoznak, de a jövőt építik, miközben a világ folyamatosan változik – mondta az igazgató asszony.

Zsámboki Anna beszédét követően Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere méltatta a pedagógusok munkáját:

- Mit jelent nekünk felnőtteknek a pedagógus szakma? Akinek nagyon pici köze is van a pedagógiához, a tanításhoz, az megtanulta egy életre, hogy az egyik legértékesebb szakma a pedagógus pálya. Hiszen ha pedagógusok nem lennének, akkor egy szakma sem, egy tudásbázis sem tudna létrejönni. Életünket végigkísérik kisiskolás korunktól az óvodában és a bölcsődében is és valamilyen úton-módon nyomot hagynak bennünk. Én abba a szerencsés generációban nőttem fel, ahol olyan pedagógusok voltak, akik azért jöttek be az osztályterembe, hogy megtanítsák nekünk az anyagot. – emlékezett vissza a polgármester gyermekkorára.

A jeles eseményt a kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola 4. osztályos tanulói, a József Attila Általános Iskola, valamint a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai színesítették előadásukkal.

Az ünnepség fénypontjaként átadták a díszdiplomákat azoknak a nyugdíjas kollégáknak, akik 50, 65, illetve 70 évvel ezelőtt szerezték első diplomájukat. Ők arany, gyémánt, vas, rubin oklevelet vehettek át.

Ötven évvel ezelőtt szerezték első diplomájukat, ezért arany oklevelet kaptak: Drozdik György, Mayer Lászlóné (Makra Mária), Ónodi Lászlóné (Zalatnai Irén). Hatvanöt évvel ezelőtt szerezték első diplomájukat, és ezért vas oklevelet kaptak: Ádám Ferencné (Argat Mária), Balázs Gáborné (Mészáros Rozália), Basics Istvánné (Bense Ilona), Pintér Bertalanné (Szanyi Borbála), Takács Ferencné (Kádár Erzsébet), Tóth Vincéné (Csányi Erzsébet), Varga Jánosné (Zsibrita Luca)

Hetven évvel ezelőtt szerezte első oklevelét, ezért rubinoklevelet vehetett át: Benczéné Makrai Olga.

Kiemelkedő minőségű nevelői, oktatói munkájukért Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kaptak: Lapsánszki Ferencné, Pálné Rádi Irma, Vasné Sipos Edit, Zomboriné Kis Katalin, Fodorné Bori Aranka, Kolláth Jánosné, Riskó Eszter és Tajti Gáborné.

(Képek: Fábián Adrienn)

Címkék: pedagógusnap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 28. 18:53, szombat | Helyi

Kórházparancsnokokat vezényelnek ki a magyar kórházakba

Hétfő reggeltől minden kórház élén megjelennek az egyenruhás "kórházparancsnokok" – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában.

2020. Március 28. 18:11, szombat | Helyi

Jelentős fagy várható a jövő héten

Jelentős fagy várható a jövő héten – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

2020. Március 28. 18:05, szombat | Helyi

Ne feledje! Ma éjjel állítjuk az órákat

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás.

2020. Március 28. 17:10, szombat | Helyi

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Az operatív törzs támogatta az ITM javaslatát, hogy az egészségügyi dolgozók – a járványhelyzetben mutatott példás helytállásuk elismeréseként – díjmentesen utazhassanak.