Városlista
2020. február 23, vasárnap - Alfréd

Hírek

2019. Január 24. 11:10, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

Nyári gumi okozta a tél eddigi legbrutálisabb balesetét

Nyári gumi okozta a tél eddigi legbrutálisabb balesetét

A tél eddigi legsúlyosabb közlekedési balesete történt hétfőn hajnalban Borsod megyében, az M3-as autópályán.

Négyen meghaltak, többen megsérültek, köztük egy két hónapos csecsemő. Egy benzinkútról kihajtó autó gyorsítás közben nekiütközött egy kamionnak, megpördült, majd a sztráda közepére vágódott, ahol több autó nagy sebességgel nekicsapódott.

Az M3-as autópályán hétfőn hajnalban, a 141–142. kilométerszelvény között történt a baleset, ahol a Budapest felé vezető úton, ötven méter körüli látótávolság mellett egy személyautó a parkolóból kikanyarodva a gyorsítósávban haladó teherautóba ütközött – ismertette a baleset körülményeit Pitkó László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese az M1-en.

Mint mondta, az ütközés következtében az autó megpördült, és az utána érkező személygépkocsik belecsapódtak. A balesetben négy ember vesztette életét, egy sérült továbbra is életveszélyes állapotban van, egy súlyos, három könnyű sérült van.

A helyszíni vizsgálatok alapján megállapították azt is, hogy az autó, amelyben öten utaztak és amelynek utasai közül négyen meghaltak, nyári gumival közlekedett, nem felelt meg a télies útviszonyoknak – mondta az alezredes. Hozzátette: emellett kiderült az is, hogy az előbb említett jármű a látási viszonyoknak nem megfelelően, gyorsabb sebességgel közlekedett.

Az alezredes felhívta a figyelmet, hogy a télies útviszonyoknak megfelelően készüljünk fel, ha útnak indulunk, autónkat rendszeresen tartsuk karban, és az útviszonyoknak megfelelő sebességet alkalmazzuk. Mint mondta, inkább hajtsunk lassan és biztonságosan, ugyanis ezzel elkerülhetők a hasonló tragikus balesetek.

Címkék: baleset, M3-as, nyári gumi

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 23. 17:06, vasárnap | Helyi

Krónikus betegség után százezer forintos adókedvezmény jár

Csaknem 100 ezer forint adókedvezményt kaphatnak idén a krónikus betegségekben szenvedők – hívta fel a figyelmet Bajusz Dániel ügyvéd az M1 aktuális csatornán vasárnap.

2020. Február 23. 12:09, vasárnap | Helyi

Hírek az Óteplomból

Évközi 7. vasárnap – 2020. február 23.

2020. Február 23. 09:18, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Évközi 7. vasárnap – 2020. február 23.

2020. Február 22. 16:00, szombat | Helyi

Fogászati mítoszok. Mutatjuk, miért nem igazak

Nem törődünk eleget a fogainkkal, így európai összehasonlításban alaposan lemaradtunk fogászati-szájegészségi mutatókban. Az unió polgárainak 41 százaléka mondhatja el, hogy megvan az összes természetes foga.