Városlista
2020. március 28, szombat - Gedeon, Johanna

Hírek

2019. November 08. 18:01, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Kis Virág keramikus művész alkotásaiból nyílt kiállítás

Kis Virág keramikus művész alkotásaiból nyílt kiállítás

Viginti címmel nyitotta meg kapuit a félegyházi alkotóművész önálló kiállítása november 7-én a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában.

Kovács-Csonka Szilvia, a művelődési központ igazgatójának köszöntő gondolatait követően a tárlatot Endre Sándor volt alpolgármester ajánlotta a minden művészetkedvelő figyelmébe.

- Azért vagyunk itt, hogy megfejtsük Virág álmait és repülhessünk mi is vele – mondta megnyitó beszédében Endre Sándor, majd pár szóban bemutatta az alkotót és életének fontosabb állomásait a megjelentek számára.

Kis Virág Szegeden a Tömörkény István Művészeti Szakközépiskolában érettségizett, majd a Nyugat-Magyarországi Egyetemen szerezte meg formatervező művész diplomáját Győrben.

Cserediákként 2006-ban a Glasgow School of Art-ban tanulhatott, amely Európa egyik vezető vizuális tudományokat tanító egyeteme. Virág a későbbiekben a művészi alkotás mellett képzőművész tanári oklevelet is szerzett és nem utolsósorban tehetségfejlesztő szakvizsgát is tett. Tehát nemcsak a művészi alkotással, hanem a fiatal generáció felnevelésével is foglalkozik.

Noha számos kiállítással büszkélkedhet Virág (műveit megtekinthették már Budapesten, Szegeden, Sopronban, Kapolcson, Kunszálláson, a Magyar Kerámia Szövetség kiállítási helyszínein, sőt egy európai vándorkiállításon is) Kiskunfélegyházán elsőként mutatja be műveit az alkotó. Igaz, munkáit már sokan megcsodálhatták városunkban, hiszen számos köztéri alkotás dicséri keze munkáját. Így például a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Intézmény közösségi termében található mozaik falburkolat és a 2004-ben átadott Constantinum Óvoda szecessziós homlokzatának díszítő motívuma is. De ezek mellett meg kell említenünk azt is, hogy 2017-ben a Holló László emlékplakettet is Virág alkotta meg, valamint a Móra téren található „békás kúton” is látható munkája – részletezte Endre Sándor. Végül néhány gondolattal bemutatta a kiállító terem falain látható műveket melyek között szárnyak, torzók és Petőfi-hagyományok is szerepelnek, sőt arra a furcsa kérdésre is választ kapunk, hogy három nyúlnak miképpen lehet három füle.

A látványos és páratlan műveket felvonultató kiállítás november végéig tekinthető meg.

A kiállítás megnyitón Holló Sevi Tanaka különleges hangszereiket (handpan, doromb, didgeridoo) megszólaltatva vitték a megjelenteket a lüktető zene hullámain hajózva a végtelen álomidőbe.

Címkék: Viginti

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 28. 18:53, szombat | Helyi

Kórházparancsnokokat vezényelnek ki a magyar kórházakba

Hétfő reggeltől minden kórház élén megjelennek az egyenruhás "kórházparancsnokok" – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában.

2020. Március 28. 18:11, szombat | Helyi

Jelentős fagy várható a jövő héten

Jelentős fagy várható a jövő héten – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

2020. Március 28. 18:05, szombat | Helyi

Ne feledje! Ma éjjel állítjuk az órákat

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás.

2020. Március 28. 17:10, szombat | Helyi

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Az operatív törzs támogatta az ITM javaslatát, hogy az egészségügyi dolgozók – a járványhelyzetben mutatott példás helytállásuk elismeréseként – díjmentesen utazhassanak.