Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2019. Május 03. 12:47, péntek | Helyi
Forrás: Szerk.

Fenntartható napok négy iskolában Kiskunfélegyházán

Fenntartható napok négy iskolában Kiskunfélegyházán

Az Eco-school határon átnyúló projekt során tematikus napokat szervezett az Ecocenter Közhasznú Alapítvány.

A kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola közreműködésével, általános iskolás gyermekeknek tartott tematikus napok témája a fenntarthatóság volt.

4-4 iskolába települtek ki Magyarországon Kiskunfélegyházán és Szerbiában Óbecsén. Az egyedülálló programsorozat a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán utcai Általános Iskolában, Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben és a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában valósult meg.


A cél az volt, hogy a gyerekek játékos programok és jópofa előadások keretében tanuljanak a fenntarthatóságról és hasznosítsák is a tanultakat a későbbiekben. Volt Activity sarok a fenntarthatósággal kapcsolatban, illetve kézműves foglalkozáson újrahasznosított anyagokból építettek madáretetőket, melyek az iskolák udvarán kerültek kihelyezésre egy kis elemózsiával a madaraknak.
Felépítettek minden helyszínre egy úgynevezett klímasátrat a Bács-Kiskun Megyei Klímaprogram segítségével, melyben napelem biztosította az áramot, ezáltal különböző tanító jellegű ábrákat hozott működésbe, amik bemutatták többek között a nap által összegyűjtött energia felhasználhatóságát, hasznosságát, emellett különböző napelemmel működő használati tárgyak is voltak, amiket ki is lehetett próbálni.

A gyerekek nagyon jól szórakoztak, érdeklődőek voltak és élvezték a különféle programokat, így rendkívül sikeresek voltak a témanapok. A programot megvalósító szervezetek: ECOCENTER ALAPÍTVÁNY (HU), Than Fivérek Értelmiségi Kör (SRB), projekt kódja: HUSRB/1602/32/0213.

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben az ECOCENTER ALAPÍTVÁNY vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 15. 08:31, vasárnap | Helyi

Kézzel emelték fel az autót a rendőrök, hogy megmentsék az elgázolt kislányt

Autó alá szorult egy kislány Kiskunhalason, életét a Készenléti Rendőrség járőrei mentették meg azzal, hogy felemelve tartották a kocsit, amíg az odaérkező járókelők kihúzták a jármű alól a kislányt.

2019. December 15. 08:29, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Advent harmadik vasárnapja – 2019. december 15.

2019. December 14. 12:50, szombat | Helyi

Megfeleltek a likőrök a fogyasztóvédelmi vizsgálaton

Húszféle likőrt vizsgáltatott meg akkreditált laboratóriumában az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) időszaki ellenőrzéssorozatának részeként

2019. December 14. 08:58, szombat | Helyi

Máshogy járnak a buszok és a vonatok a szombati munkanapon

A MÁV tájékoztatása szerint a munkanap miatt ma a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.