Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2019. Május 03. 12:47, péntek | Helyi
Forrás: Szerk.

Fenntartható napok négy iskolában Kiskunfélegyházán

Fenntartható napok négy iskolában Kiskunfélegyházán

Az Eco-school határon átnyúló projekt során tematikus napokat szervezett az Ecocenter Közhasznú Alapítvány.

A kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola közreműködésével, általános iskolás gyermekeknek tartott tematikus napok témája a fenntarthatóság volt.

4-4 iskolába települtek ki Magyarországon Kiskunfélegyházán és Szerbiában Óbecsén. Az egyedülálló programsorozat a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán utcai Általános Iskolában, Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben és a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában valósult meg.


A cél az volt, hogy a gyerekek játékos programok és jópofa előadások keretében tanuljanak a fenntarthatóságról és hasznosítsák is a tanultakat a későbbiekben. Volt Activity sarok a fenntarthatósággal kapcsolatban, illetve kézműves foglalkozáson újrahasznosított anyagokból építettek madáretetőket, melyek az iskolák udvarán kerültek kihelyezésre egy kis elemózsiával a madaraknak.
Felépítettek minden helyszínre egy úgynevezett klímasátrat a Bács-Kiskun Megyei Klímaprogram segítségével, melyben napelem biztosította az áramot, ezáltal különböző tanító jellegű ábrákat hozott működésbe, amik bemutatták többek között a nap által összegyűjtött energia felhasználhatóságát, hasznosságát, emellett különböző napelemmel működő használati tárgyak is voltak, amiket ki is lehetett próbálni.

A gyerekek nagyon jól szórakoztak, érdeklődőek voltak és élvezték a különféle programokat, így rendkívül sikeresek voltak a témanapok. A programot megvalósító szervezetek: ECOCENTER ALAPÍTVÁNY (HU), Than Fivérek Értelmiségi Kör (SRB), projekt kódja: HUSRB/1602/32/0213.

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben az ECOCENTER ALAPÍTVÁNY vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 14:41, hétfő | Helyi

Sebességellenőrzést tartottak Bács-Kiskun megyében

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóit bevonva tartottak közlekedési akciót a megye rendőrei, amelynek eredményeként 6 óra alatt 245 szabálytalankodóval szemben intézkedtek.

2021. Október 25. 12:49, hétfő | Helyi

Az őszi szünetben is sok izgalmas útvonalat ajánl a MÁV-START a kerékpárosoknak

Idén eddig rekordszámú, 120 ezernél is több kerékpáros utas döntött úgy, hogy túrajegy felhasználásával, vasúttal közelíti meg a túrához tervezett útvonal kiindulópontját.

2021. Október 25. 09:03, hétfő | Helyi

Program a falusi kisboltok megmaradásáért