Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2019. Május 03. 12:47, péntek | Helyi
Forrás: Szerk.

Fenntartható napok négy iskolában Kiskunfélegyházán

Fenntartható napok négy iskolában Kiskunfélegyházán

Az Eco-school határon átnyúló projekt során tematikus napokat szervezett az Ecocenter Közhasznú Alapítvány.

A kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola közreműködésével, általános iskolás gyermekeknek tartott tematikus napok témája a fenntarthatóság volt.

4-4 iskolába települtek ki Magyarországon Kiskunfélegyházán és Szerbiában Óbecsén. Az egyedülálló programsorozat a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán utcai Általános Iskolában, Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben és a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában valósult meg.


A cél az volt, hogy a gyerekek játékos programok és jópofa előadások keretében tanuljanak a fenntarthatóságról és hasznosítsák is a tanultakat a későbbiekben. Volt Activity sarok a fenntarthatósággal kapcsolatban, illetve kézműves foglalkozáson újrahasznosított anyagokból építettek madáretetőket, melyek az iskolák udvarán kerültek kihelyezésre egy kis elemózsiával a madaraknak.
Felépítettek minden helyszínre egy úgynevezett klímasátrat a Bács-Kiskun Megyei Klímaprogram segítségével, melyben napelem biztosította az áramot, ezáltal különböző tanító jellegű ábrákat hozott működésbe, amik bemutatták többek között a nap által összegyűjtött energia felhasználhatóságát, hasznosságát, emellett különböző napelemmel működő használati tárgyak is voltak, amiket ki is lehetett próbálni.

A gyerekek nagyon jól szórakoztak, érdeklődőek voltak és élvezték a különféle programokat, így rendkívül sikeresek voltak a témanapok. A programot megvalósító szervezetek: ECOCENTER ALAPÍTVÁNY (HU), Than Fivérek Értelmiségi Kör (SRB), projekt kódja: HUSRB/1602/32/0213.

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben az ECOCENTER ALAPÍTVÁNY vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 28. 09:19, szerda | Helyi

Véget ér a magyarokra rásózott silány termékek korszaka

Eddig 360 termékminta vizsgálata kezdődött meg, a hazánkban kapható árukat a nyugaton kapható termékekkel hasonlítják össze.

2020. Október 27. 17:54, kedd | Helyi

Hozd el Te is a töklámpásodat a szombati kiállításra!

Töklámpásokkal telik meg a Szent János-tér október 31-én, szombaton 17 órától.

2020. Október 27. 14:16, kedd | Helyi

Forgalmi korlátozások Mindenszentek és Halottak napján

2020. Október 27. 13:35, kedd | Helyi

Így lép előre a nemzetközi piacon két magyar építőipari cég

A BIM Design Kft. és a KÉSZ Metaltech Kft. olyan támogatási formára pályázott sikeresen, amely a nemzetközi összehasonlításban is egyedien teljesítő cégeknek jár.