Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2019. Május 03. 12:47, péntek | Helyi
Forrás: Szerk.

Fenntartható napok négy iskolában Kiskunfélegyházán

Fenntartható napok négy iskolában Kiskunfélegyházán

Az Eco-school határon átnyúló projekt során tematikus napokat szervezett az Ecocenter Közhasznú Alapítvány.

A kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola közreműködésével, általános iskolás gyermekeknek tartott tematikus napok témája a fenntarthatóság volt.

4-4 iskolába települtek ki Magyarországon Kiskunfélegyházán és Szerbiában Óbecsén. Az egyedülálló programsorozat a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán utcai Általános Iskolában, Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben és a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában valósult meg.


A cél az volt, hogy a gyerekek játékos programok és jópofa előadások keretében tanuljanak a fenntarthatóságról és hasznosítsák is a tanultakat a későbbiekben. Volt Activity sarok a fenntarthatósággal kapcsolatban, illetve kézműves foglalkozáson újrahasznosított anyagokból építettek madáretetőket, melyek az iskolák udvarán kerültek kihelyezésre egy kis elemózsiával a madaraknak.
Felépítettek minden helyszínre egy úgynevezett klímasátrat a Bács-Kiskun Megyei Klímaprogram segítségével, melyben napelem biztosította az áramot, ezáltal különböző tanító jellegű ábrákat hozott működésbe, amik bemutatták többek között a nap által összegyűjtött energia felhasználhatóságát, hasznosságát, emellett különböző napelemmel működő használati tárgyak is voltak, amiket ki is lehetett próbálni.

A gyerekek nagyon jól szórakoztak, érdeklődőek voltak és élvezték a különféle programokat, így rendkívül sikeresek voltak a témanapok. A programot megvalósító szervezetek: ECOCENTER ALAPÍTVÁNY (HU), Than Fivérek Értelmiségi Kör (SRB), projekt kódja: HUSRB/1602/32/0213.

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben az ECOCENTER ALAPÍTVÁNY vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 06. 17:40, szerda | Helyi

Vasárnap lesz a júliusi vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat- és Kirakodó vásár időpontja: 2022. július 10.

2022. Július 06. 17:18, szerda | Helyi

Jelentősen nőtt a Balatonra vonatozók száma

Június közepétől jelentős kínálatbővítést hozott a főszezoni vasúti menetrend, a rekkenő hőség és a tóparton is beinduló fesztiválszezon nagyot dobott a balatoni vonatok forgalmán

2022. Július 06. 16:23, szerda | Helyi

Kecskemét és Városföld között szünetel a vonatforgalom

Több száz méteren leszakadt a felsővezeték, emiatt Kecskemét és Városföld között szünetel a vonatforgalom - tájékoztatta a Mávinform szerdán az MTI-t.

2022. Július 06. 15:32, szerda | Helyi

Kockázatos finomságok

Csak óvatosan a tenger gyümölcseivel!