Városlista
2020. december 4, péntek - Barbara, Borbála

Hírek

2020. November 20. 12:04, péntek | Helyi
Forrás: bacsmegye.hu

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A kormányhivatal ügyfélszolgálatain keresztül hívja fel a figyelmet a környezettudatosságra, a pazarlás mellőzésére, a hulladék mennyiségének csökkentésére, valamint az újrahasznosítás fontosságára.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év novemberének utolsó hetében, így idén november 21-29. között rendezik meg. A fenntartható jövő érdekében 2009-ben indított kezdeményezésben résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Magyarországon 2012 óta szervezik meg az eseményt, a tavalyi évben 411 akcióval zajlott. Európai szinten 16570 akciót valósítottak meg a programhoz csatlakozó önkéntesek. Az Európai Hulladékcsökkentési Hétnnek minden évben van egy kiemelt témája. Az idei év fókusza a láthatatlan hulladékokra összpontosul.

Munkatársaink a program logóját, kitűzőként viselve közvetítik a lakosság felé a Hét üzenetét, tudatosságra ösztönzését. A kitűzőkkel tehát 2020. november 23-27. között találkozhatnak Bács-Kiskun megye összes kormányablakában és okmányirodájában.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétről bővebben itt olvashat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 03. 17:01, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2020. December 03. 08:00, csütörtök | Helyi

Vigyázat! A szervezett bűnözői csoportok hamisított vakcinák árusításába kezdhetnek

A koronavírus elleni oltóanyagokkal kapcsolatos bűncselekmények veszélyére figyelmeztetett az Interpol nemzetközi rendőri ügynökség.

2020. December 02. 16:49, szerda | Helyi

Győrfi Pál: Ha kezdenél belefáradni a szabályok betartásába, gondolj kicsit azokra, akiknek egész nap védőfelszerelésben kell dolgozni

A mentők naponta már 10 ezernél is több embernél végeznek mintavételt.

2020. December 02. 16:45, szerda | Helyi

Tájékoztatás a Polgármesteri Hivatalban tartandó igazgatási szünet időtartamáról

A Polgármesteri Hivatalban 2020. december 23. (szerda) napjától 2020. december 31. (csütörtök) napjáig igazgatási szünetet tartanak.