Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Augusztus 07. 11:52, szerda | Helyi
Forrás: - Gulyás -

Parlagfű, gaz, hulladék

Parlagfű, gaz, hulladék

Az útpadkák elhanyagolt állapotára, a szelektív hulladékszigetek körül tapasztalható körülményekre hívta fel a figyelmet Bense Zoltán önkormányzati képviselő, a Városüzemeltetési Bizottság elnöke

Az útpadkák elhanyagolt állapotára, a szelektív hulladékszigetek körül tapasztalható körülményekre hívta fel a figyelmet Bense Zoltán önkormányzati képviselő, a Városüzemeltetési Bizottság elnöke. Az egyik kritikus hely a Majsai út – Deák Ferenc utca kereszteződése. A padka mellett nem csak gaz, hanem már a parlagfű is felütötte a fejét, a kereszteződésben egy kisebb bokor is növésnek indult. A szelektív hulladékgyűjtő sziget környékét szemét borítja, a konténerek pedig dugig vannak.

Bense Zoltán lapunk érdeklődésre elmondta, többször jelezte az illetékesnek, hogy mennyire elhanyagoltak az útpadkák, és időnként milyen áldatlan állapotok uralkodnak a szeletív hulladékgyűjtő szigetek környékén. Szerette volna elérni, hogy a szolgáltató, a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. képviselői is a helyszíneken szembesülnek a problémákkal. Véleménye szerint ez idáig azonban egyik ügyben sem történt érdemi előre lépés.
Az útpadkák takarítása két év óta hagy kivetnivaló maga után. Ennek oka az eszköz és a kapacitás hiánya. A költségvetési üzem célgépe javíthatatlanná vált, új eszköz beszerzésére nincs pénz. A közmunka programnak köszönhetően a tavaly évben sikerült a padkák egy részét kézi erővel rendbe tenni. Az idén a feladat elvégzésére mindössze néhány ember jut – tudtuk meg a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Üzem igazgatójától.
A szelektív hulladékgyűjtő szigetek konténereit a szerződésben foglaltak szerinti rendszerességgel üríti a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. A problémát leginkább az illegális szemetelők jelentik, akik különféle hulladékok halmoznak fel a tárlók mellett. A szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékének takarítása a VSZKSZ feladata, ami ma már nem takarítás, hanem az illegálisan lerakott kommunális hulladék elszállítása és ártalmatlanítása. A VSZKSZ hetente 7-8 ezer liternyi hulladékot szállít el, ám a szeméthegyek rendszeresen újranőnek. A kormány új hulladékgazdálkodási koncepciója nem a gyűjtőszigetek kiterjesztését, hanem a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést kívánja megvalósítani. Amennyiben ez a koncepció megvalósul, a gyűjtőszigetek javarészt felszámolásra kerülnek– tette hozzá Vaszkó József.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.