Városlista
2021. január 25, hétfő - Pál

Hírek

2020. Szeptember 08. 12:16, kedd | Helyi sport
Forrás: Kószó Éva

Országos bajnoki címmel ért véget a Jogging Plus nyári versenyszezonja

Országos bajnoki címmel ért véget a Jogging Plus nyári versenyszezonja

1992 óta Kiskunfélegyházán működő Jogging Plus Sportegyesület gyermekei kiváló eredményekkel teljesítették a nyári triatlon és aqutalon versenyeket.

Az első triatlon megmérettetésen az időjárás nem kedvezett a szakadó esőben is sikeresen helytálló 12 kis versenyzőnek július 25-én Lengyeltótiban. Az egyesület 4 versenyzője első triatlon versenyén vett részt (Borbás Marcell, Szórád Kenéz, Benő Áron, Endre Barna) és kiváló eredményekkel teljesítettek a többiekkel együtt. Másnap a triatlon mixváltó országos bajnokságon az Újonc 2 csapat 9. helyen végzett (Szórád Hanna, Máriás Zalán, Takács Luca, Kovács Mátyás).

Augusztus 15-én Ecséden, zajlott le az I. Mátra Aquatlon országos bajnokság (nyíltvízi úszást követően közvetlenül futás). A Jogging csipet csapta 12 fővel képviselte Kiskunfélegyháza színeit, akik közül többen az első aquatlon versenyükön indultak (Dékány Bence, Ficsór Rebeka, Pataki Benedek), ezért külön gratuláció illeti őket. Számos pontszerző helyezés mellett országos 5. helyet szereztek az Újonc 2 leányok (Bárány-Almási Bianka, Szórád Hanna, Takács Luca) és 3. helyet az Újonc 2 fiúk (Kovács Mátyás, Pataki Benedek, Rádi Zénó). Én-te váltó 2. helyezett lett Rádi Gellért és Szentesi Szabolcs összeállításban.

Fadd-Domboriban augusztus 22-én került megrendezésre a XXXVI. Sportolna triatlon fesztivál és utánpótlás országos bajokság. A hazai triatlonos élet legnagyobb versenyének számít ez a megmérettetés több mint 1200 versenyzővel. Az egyesületünket 14-en képviselték, ahol szintén többen az első triatlon versenyükön szerepeltek (Dékány Bence, Ficsór Rebeka, Pataki Benedek, Strupka Liza), s remekül teljesítettek. Dékány Bence újonc 1 kategóriában országos 5. helyet szerzett. Az én-te-ő váltóban a Beck Szilárd, Benő Áron, Stupka Liza összeállítású csapat a 7. helyen, míg a Kovács Mátyás, Rádi Gellért, Vincze Bálint összetételű pedig az 5. helyen végzett. Az egyik Újonc 2 fiú csapat (Borbás Marcell, Vincze Bálint, Zsigó Attila) 11. helyezett lett, a másik pedig (Kovács Mátyás, Rádi Zénó, Pataki Benedek) triatlon országos bajnokcsapatként állhatott fel dobogó legfelső fokára.

Gratulálunk a kiváló teljesítményekhez!

A versenyek részletes eredményei elérhetőek a https://triatlon.hu/eredmenyek oldalon.

Felkészítő edzők: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Gergely Péter, Németh László, Szentesi Szabolcs, Vidovics Zoltán

Hálás köszönet a sportoló gyermekek szüleinek, akik bíztatták a versenyzőket, segítették és biztosították a versenyeztetés lehetőségét!

A versenyeken való részvételt a Rollsped Kft. támogatta és külön köszönet ezért Szűcs-Szabó Sándor ügyvezetőnek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 15. 09:23, péntek | Helyi sport

Hat kiskunfélegyházi birkózó ősztől akadémián folytatja a sportolást

A Magyar Birkózó Szövetség tavaly létrehozta a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA).

2020. December 22. 12:42, kedd | Helyi sport

Évet értékeltek a Koppány Íjászok

Ebben az évben is értékelte munkásságát a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület. Rendhagyó évet, rendhagyó versenyszezont zártak a Koppányok, és bizakodva néznek a 2021-es év felé.

2021. Január 25. 17:02, hétfő | Külföld

Rekordszámú, 143 műholdat vitt magával a világűrbe egy rakéta

A SpaceX cég Falcon rakétája új világrekordot állított fel: 143 műholddal a fedélzetén bocsátották fel Floridában vasárnap.

2021. Január 25. 17:01, hétfő | Helyi

Terepszínű gólya Szatymazon

Néhány napja egy fehér gólya figyelhető meg a szatymazi Székalj-gyepen, amely a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet része.