Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Június 16. 10:28, hétfő | Helyi sport
Forrás: - Dinnyés Gyula -

Örömijász verseny Kiskunhalason

Örömijász verseny Kiskunhalason

Június 15.-én Kiskunhalason szerveztek örömíjász versenyt a Halasi Napsólymok!

A verseny tájvédelmi területen zajlott, ami alapban szolgálta a csodálatos homokdűnés helyszínt. A szép környezetben 21 cél volt elhelyezve, ebben a kiszáradt, homokos helyszínen. Miről, ha nem a vízről ábrándozva. A célok zöme a tenger élőlényeit jelenítették meg. Szerencsés helyzetnek köszönhetően szinte hegyi helyzeteket tudtak megteremteni a Napsólymok. Szinte 60 fokos lefelé lövéstől a dombról távlövésig, minden belefért a terület adta lehetőségekbe.
Az időjárás kedvezőnek tűnt, mégis mindenki nyomottságra panaszkodott.

A Turul Koppány Íjászai HE tagja 18 fővel érkeztek és 17 indulóval álltak versenybe.

Első versenyen indult Kurucz Orsolya és Szunyi Sándor. Mindketten szépen teljesítettek, a folytatás reményében. Nemes Nagy Ágnes sem sűrű versenyjáró, de tudása szintén alkalmas a megmérettetésre, ahogy a két másik kezdőé is. 17 indulóból 8-an szereztek érmet.

Gyerek lány kategóriában Steicz Adelina harmadik, ifi lány kategóriában Vas Bianka első, Szeibert Nóra második, ifi fiú kategóriában Németh László második.

Felnőtt nő kategóriában Keserű Szilvia mindössze négy pont hátránnyal második lett. Ami egyetlen mellélövés megspórolással leküzdhető hátrány lenne.

Felnőtt férfi kategóriában Vas Tibor első, Szeibert Imre második. Mindketten végig kiegyensúlyozottan jól teljesítettek. A verseny Vas Tibor javára a 21. bónuszcélon dőlt el, hiszen kelevézdobásban Tibor a kiváló 30 pontos találattal, Imre pedig 10 ponttal jeleskedett! Éppen ez a 20 pont lett a köztük különbség.

Senior férfi kategóriában Dinnyés Gyula harmadik lett!

A Koppányoknál mindenki pusztai kategóriában indult. Ez az íjtípus van a magyar hagyományhoz legközelebb, így természetes a magyar kultúrához való ragaszkodás és itt a legnépesebb mezőny, azáltal itt van erős megmérettetés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.