Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 30. 14:01, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Orbán Viktor a helyzet tisztázását ígérte

Orbán Viktor a helyzet tisztázását ígérte

Orbán Viktor miniszterelnök a helyzet tisztázását ígérte Schmitt Pál ügyében, de ennél bővebbet nagyon nem mondott.

A miniszterelnök ma reggel a Magyar Rádióban azt közölte, Schmitt Pálra bízza a döntést azzal kapcsolatban, hogy lemond-e vagy továbbra is Magyarország köztársasági elnöke marad azt követően, hogy a Semmelweis Egyetem szenátusa tegnap elvette tőle a doktori címet. A miniszterelnök megismételte, hogy a köztársasági elnök személye szent és sérthetetlen.

A Semmelweis Egyetem szenátusa csütörtök este döntött arról, hogy visszavonja Schmitt Pál 1992-ben megszerzett kisdoktori címét. Orbán Viktor a Magyar Rádióban arról is beszélt, hogy a Fidesznek nincs az országtól elválasztható saját érdeke vagy sikere, a Fidesz akkor sikeres, ha az ország is az. Mint mondta, ezt gondolták akkor is, amikor megalakultak - ezt annak apropóján mondta a miniszterelnök, hogy huszonnégy évvel ezelőtt, 1988. március 30-án alakult meg a Fidesz.

A kecskeméti Mercedes-gyár megnyitása az utóbbi idők egyik legjelentősebb sikere Magyarországnak a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor a több nagy német cég vezérkarával folytatott tárgyalásaira kitérve azt mondta, ezek a vállalatok hosszú távra terveznek Magyarországgal. Szinte mindegyik világcéggel beszéltek további fejlesztésekről. Orbán Viktor szerint Magyarországnak nemcsak az autóiparban, hanem általában véve is termelési központtá kell válnia. A bajban lévő európai gazdaság egyetlen módon tud megújulni: akkor, ha versenyképessé válik a világ más részeivel.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére