Városlista
2024. március 4, hétfő - Kázmér

Hírek

2023. December 08. 19:57, péntek | Helyi
Forrás: batthyanysuli.hu

Oldott hangulatban

Oldott hangulatban

A Batthyány Lajos Általános iskola harmadik iskola-előkészítő foglalkozását november 28-án és 29-én rendezte meg, két csoportban, összesen 37 nagycsoportos óvodás részvételével.

A gyerekek lelkesen érkeztek a foglalkozásra és egyre barátkozóbbak, oldottabbak voltak. A bemutatkozós játék az együttműködést, a kreativitást, a bátorságot és egymás megismerését segítette.

A foglalkozásról Solymosiné Antalicz Tünde tanító, fejlesztő pedagógus és Bense Andrea tanító, gyógytestnevelő számolt be.

A mennyiség és a mennyiségi reláció fogalmát játékos feladattal gyakoroltuk. A gyerekeknek tapsolás szerint mennyiséget kellett megszámolniuk és csoportokba kirakniuk pompomokból. Ezeket összehasonlítottuk, és megállapítottuk, hogy több, kevesebb vagy ugyanannyi van. Kapcsolódó feladatokkal a számfogalmat és gondolkodást fejlesztettük, a mennyiségi relációs szavakat rögzítettük.

Az állatkereső színezős feladattal a vizuális differenciálást, a figyelmet, a helyes ceruzatartás, vonaltartást, formakitöltést és a szem- kéz koordinációt fejlesztettük.
A formamásolós feladatnál a négyzetrácsban különböző formákat láthattak az óvodások, a képi információt analizálniuk és rekonstruálniuk kellett. Ez a feladat nehezebb volt, de sokan ügyesen megoldották. A feladat a megfigyelőképességet, a téri helyzet észlelését, a gondolkodást, a szem- kéz koordinációt és a kitartást fejlesztette.

A foglakozás mozgásfejlesztő része, léggömbökkel való mozgásos feladatokra épült. Ez a játék egyszerűségében rejti nagyszerűségét, számtalan lehetőséget kínál a motoros készségek fejlesztéséhez, miközben a gyerekeknek nagy élményforrás. Már a lufik kiválasztásával, és színének megnevezésével a színfelismerést erősítettük.

Az első feladatban szabadon mozoghattak a lufival, amely nem eshetett le a talajra. Az önfeledt mozgás során fejlődött a koncentrációjuk, feladattudatuk, térbeli tájékozódásuk.

A lufit levegőben tartó különböző feladatokkal a számfogalmat, a bal-jobb irányokat, egyensúlyérzéket és a finommozgásokat erősítettük.

Az utolsó feladatnál a lufi levegőben tartásával haladtak előre, majd hátra. Ennek sikeres végrehajtásához a szem-kéz koordinációra, finommotorikára, a nagymozgások biztos használatára volt szükségük miközben fejlődött a szociális készségük is.

A foglakozásokat vezette Solymosiné Antalicz Tünde és Bense Andrea.

Forrás: batthyanysuli.hu, Solymosiné Antalicz Tünde és Bense Andrea

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 08:25, vasárnap | Helyi

Bemutatkoznak a leendő elsős tanító nénik

Batthyány Lajos Általános Iskola

2024. Március 03. 07:18, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. március 3. - Nagyböjt 3. vasárnapja

2024. Március 03. 07:16, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. március 3. - Nagyböjt 3. vasárnapja

2024. Március 02. 09:19, szombat | Helyi

Az elmúlt négy évben nőtt a fehérgólyák száma Magyarországon

Mintegy tíz százalékkal növekedett a fehérgólyák száma Magyarországon egy 2023-ban végzett felmérés szerint.