Városlista
2022. január 20, csütörtök - Sebestyén

Hírek

2012. Március 06. 07:05, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Nyolcszázmillióval tartoznak a fogyasztók Kaposváron

Nyolcszázmillióval tartoznak a fogyasztók Kaposváron

Egyre többen egyre többel tartoznak a közszolgáltató cégeknek Kaposváron. Mára meghaladta a 800 millió forintot a Kaposvári Közszolgáltató Holdinghoz tartozó cégek összkintlévősége - írja a Somogyi Hírlap.

Annak érdekében, hogy a szolgáltatás színvonalát tartani tudjuk – hangsúlyozta Gombos Attila elnök-vezérigazgató –, valamint a tisztességesen fizető fogyasztók érdekében és hogy a holding az ország második legolcsóbb szolgáltatója maradhasson, foglalkoznunk kell a problémával.


A holdinghoz tartozó nyolc cég közül a KVG. Zrt-nek magasan a legtöbb a kintlévősége. Március elsején több mint 500 millió forinttal tartoztak cégünknek az ügyfelek – mondta a sajtótájékoztatón Trenyik Tamás, a városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója. Ebből 230 millió forint az egy éven túli tartozás, ebből a kaposvári ingatlantulajdonosok több mint 80 millió forinttal tartoznak a KVG. Zrt-nek. Annak érdekében, hogy csökkentsék ezt a tetemes kintlévőséget, csatlakoztak a holding egységes követeléskezelő rendszeréhez. Ezt követően sokkal gyakrabban és sokkal naprakészebb információt kapnak azok az ingatlantulajdonosok, akiknek tartozásuk van a cég felé.

Rekordösszegű tartozást halmoztak föl mostanra a KAVÍZ Kft. ügyfelei is, kintlévőségük meghaladja a 86 millió forintot. Ez az összeg a tavaly decemberinél csaknem húszmillió forinttal magasabb – mondta Ift Miklós, a KAVÍZ Kft. ügyvezető igazgatója. Ám véleménye szerint ennek más okai is vannak, nem csupán az, hogy az ügyfeleknek télen számos egyéb terhe is van. Kényszerűségből tovább kell tehát folytatni a programjukat, amit megkezdtek. Ennek a lényege, hogy a keddi naptól sorba veszik azokat a fogyasztókat, akiknek már húszezer forintot meghaladó tartozásuk van, s megpróbálják beszedni a pénzt. Kétszer kapnak egymást követően felszólítást az adósok, s természetesen mindenkinek megadják a részletfizetés lehetőségét. Amennyiben viszont nem sikerül a behajtás, akkor felmondják a szerződést, megszüntetik a vízszolgáltatást.

Katona Sándorné, a Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. gazdasági igazgatója szerint cégük kintlévőségének döntő többsége a ki nem fizetett távfűtési számlákból adódik. Ez az összeg csaknem 170 millió forint – mondta Katona Sándorné –, ebből 55 millió forint az egy éven túli tartozás. Ám a vagyonkezelő kintlévőségcsökkentő eszközei az előbbi cégekénél korlátozottabbak. Döntő részben jogi eljárásokat kezdeményezhet a cég, vagy élhet végrehajtási jogával. Erre a vagyonkezelő az elmúlt évben több mint tízmillió forintot költött, a jogi ügyletek száma elérte az 1600-at. Az utóbbi egy évben viszont újabb problémával is szembesültek: a magánszemélyek mellett megjelentek a közületek, intézmények is az adósok között. Tartozásállományuk az eddigi egy-két millió forinttal szemben mára elérte a 15-16 millió forintot.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 19. 13:01, szerda | Belföld

Elfogták azt a férfit Vasban, aki rálőtt egy határőrre

Szerda hajnalban elfogták azt a moldovai embercsempészt, aki a feltételezések szerint kedden hivatalos személy elleni erőszakot követett el a Szentpéterfa-Eberau határátkelőnél egy osztrák katonával szemben

2022. Január 19. 12:08, szerda | Belföld

Ismét megjelent a madárinfluenza Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Ismét megjelent a magas patogenitású madárinfluenza Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a vírust ezúttal Csengerújfaluban, egy 37 ezer egyedet számláló pecsenyekacsa-tartó gazdaságban mutatta ki a Nébih laboratóriuma

2022. Január 19. 10:06, szerda | Belföld

Kölyökkutyákat foglalt le a NAV az M7-esen

Hamis papírokkal utaztatott, chip nélküli kölyökkutyákat foglaltak le az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán egy román jármű ellenőrzésekor - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerda reggel az MTI-t.

2022. Január 19. 09:05, szerda | Belföld

A fertőzöttek száma 334 millió, a halálos áldozatoké 5,554 millió a világon

A világon 334 005 009 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 554 646 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai alapján.