Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Június 30. 16:12, péntek | Helyi
Forrás: tkiki.hu

Nyári táborozók a Balaton parton

Nyári táborozók a Balaton parton

A Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közel száz fővel táborozott Zánkán, a magyar tenger partján.

Az előző évekhez hasonlóan a táborozókat gazdag programok várták. A kísérő pedagógusok gondoskodtak arról, hogy az idén se unatkozzanak a gyerekek. A tábori megnyitó után másnap Sümegen a várban lovagi tornán vehettünk részt, Keszthelyen megpihentünk a kastély parkjában.
A harmadik napon vitorláztunk Tihanyban, majd a bátrabbak a kalandpark kötelein sétálhattak, ahol a nebulók ügyesen csattogtatták karabinereiket. A strandolás és a vacsora után irány Badacsony. Hajóra szálltunk, mely a Balaton közepébe vitt bennünket. Hangosan szólt a zene, kicsik és nagyok együtt ropták a táncot. A következő napon a Cuha-patak árnyas fái frissítően hatottak ránk. Másnap így újult erővel tudtuk a pedált tekerni a tó partján, míg a többiek a gokartok kormányait tekerték vidáman. Este a kertmozi fövenyén nyújtottuk ki megfáradt lábainkat.
Eljött a hazautazás napja, és bobozással búcsúztunk el a tó partjától.

Fotó és szöveg: Bense Zoltán

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.