Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Június 06. 07:00, szombat | Helyi sport
Forrás: Adrienn

Nincs megállás a Paralimpiáig

Nincs megállás a Paralimpiáig

A felkészüléshez Csontos Piroska vasakarata mellett az edzők, a család és a barátok támogatása is nagy mértékben hozzájárul, csakúgy mint Önkormányzatunk.

A felkészüléshez Csontos Piroska vasakarata mellett az edzők, a család és a barátok támogatása is nagy mértékben hozzájárul, csakúgy mint Önkormányzatunk, mely lehetőségeihez mérten próbálja a feltételeket megteremteni a színvonalas edzésekhez.

Június 5-én (pénteken) Balla László alpolgármester amellett, hogy gratulált Piroska legutóbb elért világ idei 2. legjobb eredményéhez (svájci Nottwill-ben megrendezett nemzetközi Grand Prix 400 m-es para síkfutásban 1:02:16-os idővel aranyérmet szerzettl), ígéretet tett a Honvéd Pálya távolugró részének modernizálására és felújítására. Piroska két versenyszámban fog indulni reményeink szerint a Rio de Janeiroban a 2016-ban megrendezésre kerülő Paralimpián – 400 m-es síkfutáson és távolugrásban. Piroska sprinter futó lévén 100 és 200 m-en bizonyult a legjobbnak, azonban ilyen versenyszám nincs a Paralimpián így 400 m-en kell indulnia.

Legutóbbi eredményével bizonyította, hogy ezzel sem lesz probléma, hiszen az aranyérem mellett kvalifikálta magát az októberi dohai világbajnokságra. Jelenleg hat magyar sportolónak van meg a szint racing, ami szükséges ehhez, s mivel a vb-re nemzetenként mindössze csak három fő delegálhat versenyszámonként, így „Piró”-nak meg kell küzdenie a csapattársaival is. Erre legközelebb az olaszországi Grosotto-ban nyílik lehetősége, ahol egy újabb nemzetközi atlétikai versenyen kell bizonyítania. Ehhez keményen edz, a hétből 6 napot a Honvéd Pályán tölt, ahol Német László (Jogging Plusz Szuperinfó Futóklub elnöke) és edzője Kornkovics Györgyi segíti felkészülését.

Német Lászlótól megtudtuk, hogy Piroska egyéni csúcsa távolugrásban 5,05 méter, ahhoz viszont, hogy éremesélyes legyen, erőteljesen közelítenie kell a 6 méterhez. Az edzőtáborban tökéletesen tud készülni e cél eléréséhez, azonban a Honvéd Pálya távolugró része már nem alkalmas az edzésekre, annyira rossz állapotban van. Balla László alpolgármester, több évtizedre visszatekintő sport pályafutása lévén egyértelműen igazolta a tényeket és ígéretet tett arra, hogy a nekifutó pálya bealapozása mellett új gumiszőnyeg és elrugaszkodó kiépítését ösztönözni fogja a mielőbbi kivitelezés érdekében. Így már semmi akadálya nem lehet annak, hogy Piroska az edzőtábor mellett szülővárosában is a megfelelő körülmények között tudja folytatni az edzéseit.

Addig is izgulhatunk a kiváló sportolóért, hiszen június 8-án utazik az olaszországi Grosotto-ba, ahol újabb nemzetközi atlétikai versenyen kell kihoznia magából a maximumot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.