Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2019. Július 23. 09:38, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Népszerű volt idén is a Mezgé lovas tábora

Népszerű volt idén is a Mezgé lovas tábora

Idén már hirdetni sem kellett, így is túljelentkezés volt a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium lovas táborára.

Ezúttal 23 fővel indult az egy hetes program, melyen reggel 8-órától délután fél 5-ig gondoskodtak az iskola tanárai, jelenlegi és volt tanulói a 6-13 éves korosztályú gyerekek szórakoztatásáról és a nyári szünidejük kellemes, de hasznos eltöltéséről.

A gyerekek a tábor ideje alatt nemcsak a lovak ellátását – takarmányozása, ápolása – és a velük való bánást tanulják meg, hanem kapcsolatot teremthetnek a tangazdaság egész állatállományával úgy, mint szarvasmarha, juh, sertés stb. Sőt a hét közepén ellátogattak Fekete Benő lovas tanyájára is, ahol a western lovaglás kulisszatitkaiba nyerhettek betekintést.

Az állattartás mellett pedig még a növénytermesztéssel is megismerkedhetnek a táborozók a színes programoknak köszönhetően. Almát és barackot szedhettek és megtömhették vele pocakjukat – mesélt a részletekről lapunknak Rózsa Pál a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

- A mezőgazdasági tevékenységek mellett a sportvetélkedők, a szalonnasütés, a táncház és a különböző kézműves foglalkozások mind-mind arról gondoskodtak, hogy senki ne unatkozzon a tábor ideje alatt. Úgy gondolom ez a legfőbb titka a tábor népszerűségének – tette hozzá az igazgató.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 18:48, szerda | Helyi

Logisztikai szakmai nap a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában

A 13. és a 14. évfolyamos logisztikai és szállítmányozási ügyintéző tanulók és szaktanáraik részvételével 2020. január 21-én logisztikai szakmai napot tartott a Közgé.

2020. Január 22. 15:16, szerda | Helyi

A József Attila Általános Iskola kiemelkedően szerepelt a Diákolimpián

A Magyar Diáksport Szövetség 2020. január 22-én, szerdán tartotta a 2018/2019-es tanév Diákolimpia pontversenyének eredményességi díjátadóját.

2020. Január 22. 15:12, szerda | Helyi

Több millió autót hív vissza a Honda és a Toyota

A Honda és a Toyota összesen több mint 6 millió autót hív vissza a légzsákok esetleges meghibásodása miatt.

2020. Január 22. 15:02, szerda | Helyi

Személyszállításra is alkalmassá tehető drónprototípust mutattak be Jakabszálláson

Bemutatták a világ első hidrogén üzemanyagcella meghajtású, személyszállításra is alkalmas, magyar-amerikai együttműködésben fejlesztett légi járművet a Bács-Kiskun megyei Jakabszálláson szerdán.