Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2019. Július 23. 09:38, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Népszerű volt idén is a Mezgé lovas tábora

Népszerű volt idén is a Mezgé lovas tábora

Idén már hirdetni sem kellett, így is túljelentkezés volt a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium lovas táborára.

Ezúttal 23 fővel indult az egy hetes program, melyen reggel 8-órától délután fél 5-ig gondoskodtak az iskola tanárai, jelenlegi és volt tanulói a 6-13 éves korosztályú gyerekek szórakoztatásáról és a nyári szünidejük kellemes, de hasznos eltöltéséről.

A gyerekek a tábor ideje alatt nemcsak a lovak ellátását – takarmányozása, ápolása – és a velük való bánást tanulják meg, hanem kapcsolatot teremthetnek a tangazdaság egész állatállományával úgy, mint szarvasmarha, juh, sertés stb. Sőt a hét közepén ellátogattak Fekete Benő lovas tanyájára is, ahol a western lovaglás kulisszatitkaiba nyerhettek betekintést.

Az állattartás mellett pedig még a növénytermesztéssel is megismerkedhetnek a táborozók a színes programoknak köszönhetően. Almát és barackot szedhettek és megtömhették vele pocakjukat – mesélt a részletekről lapunknak Rózsa Pál a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

- A mezőgazdasági tevékenységek mellett a sportvetélkedők, a szalonnasütés, a táncház és a különböző kézműves foglalkozások mind-mind arról gondoskodtak, hogy senki ne unatkozzon a tábor ideje alatt. Úgy gondolom ez a legfőbb titka a tábor népszerűségének – tette hozzá az igazgató.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 16:35, kedd | Helyi

Baleset miatt lezárták az M5-ös autópályát

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Petőfiszállás térségében.

2020. Augusztus 04. 15:33, kedd | Helyi

Narancs riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat Bács-Kiskun megyére

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Bács-Kiskun megye területére.

2020. Augusztus 04. 14:19, kedd | Helyi

Szerdán ismét szúnyogirtás lesz a városunkban

2020. augusztus 5-én, szerdán napnyugta után szúnyogirtás lesz a városban.

2020. Augusztus 04. 12:28, kedd | Helyi

Emlékkiállítás nyílik Dulity Tibor műveiből

Államalapításunk ünnepe alkalmából 2020. augusztus 19-én (szerdán) 17 órakor „Hűség” címmel Dulity Tibor festőművész (1935 – 2005) alkotásaiból nyílik emlékkiállítás.