Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2019. Július 23. 09:38, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Népszerű volt idén is a Mezgé lovas tábora

Népszerű volt idén is a Mezgé lovas tábora

Idén már hirdetni sem kellett, így is túljelentkezés volt a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium lovas táborára.

Ezúttal 23 fővel indult az egy hetes program, melyen reggel 8-órától délután fél 5-ig gondoskodtak az iskola tanárai, jelenlegi és volt tanulói a 6-13 éves korosztályú gyerekek szórakoztatásáról és a nyári szünidejük kellemes, de hasznos eltöltéséről.

A gyerekek a tábor ideje alatt nemcsak a lovak ellátását – takarmányozása, ápolása – és a velük való bánást tanulják meg, hanem kapcsolatot teremthetnek a tangazdaság egész állatállományával úgy, mint szarvasmarha, juh, sertés stb. Sőt a hét közepén ellátogattak Fekete Benő lovas tanyájára is, ahol a western lovaglás kulisszatitkaiba nyerhettek betekintést.

Az állattartás mellett pedig még a növénytermesztéssel is megismerkedhetnek a táborozók a színes programoknak köszönhetően. Almát és barackot szedhettek és megtömhették vele pocakjukat – mesélt a részletekről lapunknak Rózsa Pál a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója.

- A mezőgazdasági tevékenységek mellett a sportvetélkedők, a szalonnasütés, a táncház és a különböző kézműves foglalkozások mind-mind arról gondoskodtak, hogy senki ne unatkozzon a tábor ideje alatt. Úgy gondolom ez a legfőbb titka a tábor népszerűségének – tette hozzá az igazgató.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 14. 12:50, szombat | Helyi

Megfeleltek a likőrök a fogyasztóvédelmi vizsgálaton

Húszféle likőrt vizsgáltatott meg akkreditált laboratóriumában az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) időszaki ellenőrzéssorozatának részeként

2019. December 14. 08:58, szombat | Helyi

Máshogy járnak a buszok és a vonatok a szombati munkanapon

A MÁV tájékoztatása szerint a munkanap miatt ma a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

2019. December 13. 21:03, péntek | Helyi

Halálos baleset az M5-ös autópályán

Petőfiszállás térségében teljes szélességében lezárták a sztrádát.

2019. December 13. 16:25, péntek | Helyi

Országos Állat- és Kirakodóvásár 2020

2020-ban a hagyományoknak megfelelően minden hónap második vasárnapján Országos Állat- és Kirakodóvásárt tartanak Kiskunfélegyházán.