Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 17. 16:55, péntek | Helyi
Forrás: Németh Márk

Nemzetközi díjakat kapott a Fornetti

Nemzetközi díjakat kapott a Fornetti

Az energiahatékonyság növeléséért és kiemelkedő menedzseri munkáért járnak az elismerések.

A fenntartható működésért tett erőfeszítéseinek elismeréseként „Excellence in Sustainability Innovation” (A fenntarthatósági innováció kiválósága) díjat kapott a Fornetti a Dubaiban megrendezett World Sustainability Congress rendezvényen. A számos világcéget és azok vezetőit díjazó kongresszuson Bánhidi Attila, a Fornetti Csoport ügyvezetője, kereskedelmi és marketingigazgatója, az Aryzta AG CEE kereskedelmi igazgatója a „Sustainable Professional of the Year for Innovative Business Model” (Az év innovatív üzleti modellje – fenntarthatósági szakember) elismerésben részesült.

„A Fornetti nagy lépéseket tett az utóbbi években a környezetet kevésbé terhelő – elsősorban energetikai – megoldások elterjesztésére a vállalatcsoporton belül. Ezért nagyon örülünk, hogy az innovációs üzleti modelljeink megvalósításáért tett erőfeszítéseink nemzetközi elismerésben is részesültek” – mondta Bánhidi Attila. Elmondta: a vállalatcsoport üzemeiben – úgy Magyarországon, mint Romániában – az elmúlt egy évben bevezették az ISO 50001 energiairányítási rendszert, amelynek révén az üzemek jelentősen mérsékelni tudták a péksütemények gyártásához és fagyasztásához szükséges energiaigényeket, illetve növelték az üzemek energiahatékonyságát. „Vállalatunk a fenntarthatóság és energiaközpontúság szemléletmódjának népszerűsítésének elkötelezett támogatója, mely tevékenysége során kötelezettséget vállal arra, hogy hosszú távon növeli energiateljesítményét, és folyamatos korszerűsítési folyamat keretében növeli energiahatékonyságát” – mondja Bánhidi Attila.

A díjakat odaítélő World Sustainabilty nemzetközi szakmai szervezet üzleti, non-profit és kormányzati szektorokat bevonva gyűjti, terjeszti és honorálja a világszerte kifejlesztett legjobb fenntarthatósági gyakorlatokat. A szervezet évente rendezett konferenciájának idén Dubai adott otthont; az esemény védnöke Mohammed Bin Rashid al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emirátusok miniszterelnöke volt. A díjátadón többek között olyan nemzetközi márkák vezetői vehettek át elismeréseket különböző kategóriákban, mint a Huawei, az Ericsson, a SAP vagy a Dubai Airport. A Fornetti a BrandTrenddel együttműködésben készítette el díjazott pályázatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.