Városlista
2020. április 4, szombat - Izidor

Hírek

2016. Augusztus 15. 15:53, hétfő | Helyi
Forrás: Szűts Tamás

Német delegáció járt városunkban

Német delegáció járt városunkban

Jövőre lesz 25 éves a testvérvárosi kapcsolat Braunfels és Kiskunfélegyháza között.

Háromtagú delegáció érkezett német testvérvárosunkból 2016. július 6-án Kiskunfélegyházára. A vendégeket, - Peter Schneidert Braunfels korábbi polgármesterét, Venesz József díjast, Ingo Habermannt, Bonnbaden polgármesterét és Joachim Erichet, a labdarugó klub vezetőjét - másnap Csányi József polgármester fogadta a Városházán. A megbeszélésen részt vett Dobák Sára a Testvérvárosi egyesület titkára és Szűts Tamás szekcióvezető. A kölcsönös bemutatás és bemutatkozás után Peter Schneider elmondta, szerinte nagyon fontos a személyes kapcsolat az elképzelések megvalósításában. Jövetelük egyik célja, hogy a 25 éves évforduló programjairól beszéljenek. Itt a régebbi együttműködés - mint például a Kiskun Kupa, a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének támogatása, Tűzoltók - felfrissítése, illetve újabbak létrehozása is szóba került. Peter Schneider, közölte, hogy most óvodai bútorok, közel 40 db szék és nyolc- tíz asztal vár szállításra. A tervek megvalósításához szükséges anyagi bázis megteremtéséhez mindkét fél keresi a lehetőségeket.
A tárgyalás végeztével Csányi József polgármester bemutatta a Városháza dísztermét. Ezután a Kiskun Múzeum Európa hírű Büntetés-végrehajtási kiállítása, vitéz Varga Zoltán magángyűjtő háborús relikviái és a Pajkos féle szélmalom szerepelt a programban.
Mivel a vendégek közül ketten most jártak először nálunk, felkeresték a Tűzoltóságot, Bugacpusztát, és találkoztak Busa Imrével, aki bemutatta a labdarugó klub életét.
A delegáció szombaton Kikindára utazott tovább.

Szűts Tamás

A fotókat Ingo Habermann és Szűts Tamás készítették.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 04. 15:10, szombat | Helyi

Adomány érkezett Petőfiszállásra

Hágen Ádám, az IKON alelnöke / mely a Nemzeti Fórum ifjúsági tagozata/, adott át felajánlást a Petőfiszállási Önkormányzat számára 2020. április 2-án.

2020. Április 04. 15:02, szombat | Helyi

Állattal élni veszélyes – a járványok ökológiája

Drága árat fizet az ember a vadászó-gyűjtögető életmódot leváltó mezőgazdálkodásért: pusztító betegségeink többségét a velünk együtt élő két- és négylábúaktól kaptuk.

2020. Április 04. 14:54, szombat | Helyi

Virágvasárnappal kezdődik meg a keresztény nagyhét

Vasárnap megkezdődik a nagyhét, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka.

2020. Április 04. 14:51, szombat | Helyi

Holnap Virágvasárnap

Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásának emlékünnepe, húsvét előtti vasárnap.