Városlista
2020. január 17, péntek - Antal

Hírek

2016. Augusztus 15. 15:53, hétfő | Helyi
Forrás: Szűts Tamás

Német delegáció járt városunkban

Német delegáció járt városunkban

Jövőre lesz 25 éves a testvérvárosi kapcsolat Braunfels és Kiskunfélegyháza között.

Háromtagú delegáció érkezett német testvérvárosunkból 2016. július 6-án Kiskunfélegyházára. A vendégeket, - Peter Schneidert Braunfels korábbi polgármesterét, Venesz József díjast, Ingo Habermannt, Bonnbaden polgármesterét és Joachim Erichet, a labdarugó klub vezetőjét - másnap Csányi József polgármester fogadta a Városházán. A megbeszélésen részt vett Dobák Sára a Testvérvárosi egyesület titkára és Szűts Tamás szekcióvezető. A kölcsönös bemutatás és bemutatkozás után Peter Schneider elmondta, szerinte nagyon fontos a személyes kapcsolat az elképzelések megvalósításában. Jövetelük egyik célja, hogy a 25 éves évforduló programjairól beszéljenek. Itt a régebbi együttműködés - mint például a Kiskun Kupa, a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének támogatása, Tűzoltók - felfrissítése, illetve újabbak létrehozása is szóba került. Peter Schneider, közölte, hogy most óvodai bútorok, közel 40 db szék és nyolc- tíz asztal vár szállításra. A tervek megvalósításához szükséges anyagi bázis megteremtéséhez mindkét fél keresi a lehetőségeket.
A tárgyalás végeztével Csányi József polgármester bemutatta a Városháza dísztermét. Ezután a Kiskun Múzeum Európa hírű Büntetés-végrehajtási kiállítása, vitéz Varga Zoltán magángyűjtő háborús relikviái és a Pajkos féle szélmalom szerepelt a programban.
Mivel a vendégek közül ketten most jártak először nálunk, felkeresték a Tűzoltóságot, Bugacpusztát, és találkoztak Busa Imrével, aki bemutatta a labdarugó klub életét.
A delegáció szombaton Kikindára utazott tovább.

Szűts Tamás

A fotókat Ingo Habermann és Szűts Tamás készítették.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 17. 14:00, péntek | Helyi

Emlékkiállítás nyílt Kovács Ferencné Magony Ida festőművész alkotásaiból

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár ez évi első kiállítása a Magyar Kultúra Napjának alkalmából nyitotta meg kapuit január 15-én.

2020. Január 17. 10:39, péntek | Helyi

Kiemelkedő Batthyány-s eredmények a kecskeméti Bolyai Gimnázium tehetséggondozó versenyein

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium matematika munkaközössége hagyományaihoz híven a 2019/2020-as tanévben ismét meghirdette egyéni matematika versenyét a nyolcadikos tanulók részére.

2020. Január 16. 17:04, csütörtök | Helyi

Vízkereszti koncert és táncház Petőfiszálláson

Az idei, III. Vízkereszti koncerten majd' hetven énekes lépett színpadra Petőfiszálláson.

2020. Január 16. 16:26, csütörtök | Helyi

Humánmeteo: kellemetlen napok jönnek

Pénteken frontmentes időben lesz részünk, de a hűvös, nyirkos reggeleken kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek.