Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Február 16. 17:45, vasárnap | Helyi sport
Forrás: - Varga Ferenc -

Nehéz mérkőzésen nyert a listavezető

Nehéz mérkőzésen nyert a listavezető

A női futsal NB-I-es bajnokság 16. fordulójában a 6. helyen álló Univerzum csapatával küzdött meg a listavezető.

A női futsal NB-I-es bajnokság 16. fordulójában a 6. helyen álló Univerzum csapatával küzdött meg a listavezető. A két fél összecsapásai mindig nagyon sok izgalmat hozott, a mai napon is várható volt, hogy egy jó mérkőzést láthat a nagyérdemű.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – UNIVERZUM Sport Club 3 – 2 (0-2)

2014. 02. 16-vasárnap 10: 00 Budapest, Soroksári Sportcsarnok.
Játékvezetők: Laczkó Zoltán, Kozma Zoltán, Kéri Zoltán.

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Megyes Ágnes, Pincze Gabriella Csilla, Szabó Boglárka, Vidács Krisztina.
Csere: Gyöngyösi Alexandra, Molnár Mercédesz, Szabó Nóra, Halászi Kinga.
Vezetőedző: Dombó János.

Univerzum: Hargas Annamária – Gaál-Szabó Beáta, Rőhberg Zsanett, Horváth Hanna, Ganczer Hajnalka.
Csere: Bereczki Orsolya, Dénes Dorottya, Bernhardt Bernadett, Beke Adrienn, Deczki Vanda Kinga.
Edző: Tóth Ferenc.

Gólszerzők: Szabó Boglárka (2), Vidács Krisztina illetve Horváth Hanna (2)

Nagy iramban feszültek egymásnak a csapatok. Az Univerzum szervezett védekezésből kontratámadásokkal veszélyeztetett, a listavezető viszonylag többet birtokolta a labdát, de sok pontatlanság volt felfedezhető játékukban. Tóth Ferenc, Jávor István távollétében jól forgatta csapatát, sok veszélyt alakítottak ki, de a hazaiak lezárták területeieket. Már úgy tűnt, hogy nem esik gól az első félidőben, amikor az Univerzum hibára kényszerítette a hazaiakat, és Horváth Hanna két találatával előnyhöz jutottak a vendégek, 0-2.

Szünet után nagyot változott a játék, a listavezető tempósabbra vette a figurát a továbbra is védekező vendégek ellen. Hatalmas iram alakult ki, de mindkét oldalon maradtak ki gólszerzési lehetőségek. Az Astra akarata meghozta a szépítést, a 33. percben Pincze Gabriella pontos átadásával Szabó Boglárka meglépett védőjétől és kilőtte a kapu bal alsó sarkát, 1-2. Lendületben maradt a hazai csapat továbbra is, pontosabban építették fel támadásaikat, a védekezésük is hatékony lett. Egy perc múlva újabb gólnak örülhetett az Astra, ugyanis Megyes Ágnes elcsípett egy labdát, pontosan indította Szabó Boglárkát, aki a kifutó kapus mellett biztosan helyezett a hálóba, 2-2.
Izgalmasan alakult a mérkőzés hajrája, sok szabálytalanság csúszott a hazaiak védekezésébe, már begyűjtötték az öt faultot, nagyon kellett vigyázniuk. A hajrá 37. percében megfordult az eredmény, gyors támadásból Szabó Boglárka hozta helyzetbe Vidács Krisztinát, aki lapos lövéssel a kapu jobb oldalába bombázott, 3-2. A legvége hozott még meleg pillanatot, ugyanis a hazaiak szabálytalankodtak, büntetőt rúghatott az Univerzum, de Vincze Anikó nagyszerű védéssel megakadályozta, hogy döntetlen legyen a mai találkozó.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy a kétgólos előnyét az Univerzum a második játékrészben nem tudta megtartani, mivel nem tudták felvenni a versenyt, a nagyobb tempót diktáló Astra ellen. Az első félidő után még a meglepetés is a levegőben lógott, de az Astra bebizonyította, hogy vert helyzetből is fel tud állni. Küzdeni tudásból mindkét csapat jelesre vizsgázott. A vártnál nehezebben győzött a listavezető, sok hiányzójuk is volt, de akik ma pályára léptek, mindent megtettek a siker érdekében.

Tóth Ferenc (Univerzum): Amíg okosan és tudatosan játszottunk, úgy gondolom kézben volt a meccs. A második félidőben belementünk egy rohanósabb játékba, ami az Astrának jobban kedvezett és megfordították a mérkőzést. Amióta új szakvezetője van a csapatnak, azóta sokkal egységesebbek és harcosabbak lettünk, de még a munka elején járunk.

Dombó János (Astra-Bulls): Gratulálok az Univerzum csapatának, fantasztikusan és jól játszottak. Nagyon nehéz dolgunk volt, a szívünk és lelkesedésünk vitt előre. A nagypályás téli alapozás közepén tartunk, nem tudtunk a játék minőségével és szépségével foglalkozni, de a végére erőnlétileg sikerült felülmúlni ellenfelünket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.