Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Június 16. 11:49, péntek | Helyi
Forrás: BAON

Négypatkós minősítést kapott az iskola lovardája

Négypatkós minősítést kapott az iskola lovardája

Négy­patkós minősítésben részesült a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszer­ipari Szakképző Iskola lovardája – jelentette be az örömhírt Rózsa Pál, az iskola igazgatója a lovászok keddi szakmunkásvizsgáján.

A BAON érdeklődésére elmondta, a ­Magyar ­Lovas Turisztikai Szövetség elismerését azok a lovardák kaphatják meg, melyek megfelelnek a szövetség szigorú kritériumainak. Több szempontot is figyelembe vettek a minősítőbizottság tagjai. Így például a parkosítást, a környezet rendjét, az épületek stílusosságát, állapotát, a higiéniás feltételeket, a lovak tartásának körülmé­nyeit, a lovak kiképzettségét, kezelhetőségét, kapcsolatteremtési készségét. Fontos kritérium volt a szerszámok állapota, biztonsága és kényelme. De figyelembe vették a lovas szakemberek felkészültségét, idegennyelv-tudását is – részletezte az igazgató.

– Elsődleges célunk természeten a diákok képzése és csak másodlagos feladat a külsős vendégek lovagoltatása. Ugyanakkor a négypatkós minősítés bizonyíték a közel két évtizede itt folyó lovas szakmai munka magas színvonalának, melyet a lovas turizmus felé elmozdulva szeretnénk tovább erősíteni – tette hozzá Rózsa Pál.

A Mezőgazdasági Szak­képző Iskolában 20 éve indult el a lovászképzés, akkor még nem volt saját lova sem az intézménynek, Bugacra jártak lovagolni a diákok. Azóta nagyon sokat fejlődött a képzés. Ma már 20 lovat tartanak az iskola tangazdaságában, és a lovászképzés is egyre nép­szerűbb a diákok körében. Ezt bizonyítja az is, hogy a ­keddi szakmunkásvizsgát kiváló eredménnyel zárták a diákok, akik lovaglásból, fogat­hajtásból, gondozásból és tenyésztésből bizonyították tudásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.