Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Február 29. 12:17, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Ne bánts meg senkit!

Ne bánts meg senkit!

E jó tanácsot adná a fiatal generációnak a 90 éves Cseri Ilona.

A szépkorú Ilonka nénit ma (február 29-én) születésnapja alkalmából Balla László alpolgármester köszöntötte fel otthonában. A 90 éves asszony mosolyogva, saját maga által készített süteménnyel várta vendégeit.

Cseri Ilona 1926. március 1-jén született Kiskunfélegyházán, hat gyermekes család tagjaként. Édesanyja korán meghalt, és így rokonokhoz került. 6 éves kora óta dolgozott és elmondása szerint nagyon nehéz gyermekkora volt. 1946-ban ment férjhez, és e házasságból született leány gyermeke.

A Vörös Csillag Termelőszövetkezetben dolgozott 1981-ben bekövetkezett nyugdíjazásáig. Kettő fiú unokája, és kettő leány dédunokája született, nagyon sokat segített a családnak a gyermekek körül. Ez a foglalatosság mindig nagy örömmel töltötte el. A mai napig nagyon összetartó és szerető család veszi körül. Noha leánya és testvérei már elhunytak, Ilonka néni még sincs elkeseredve. A nap minden pillanatában tud mit csinálni.

Nagyon szeret kézimunkázni, a gobelinek mellett csodálatos terítőket hímez a család nagy örömére. Kora reggel misére szokott menni az Ótemplomba, ami egész napra feltölti lelkiekben. Fiatalos mosolyát és mozgékonyságát még a fiatal korosztály is megirigyelhetné. Számára a család, a szeretetteljes légkör a legfontosabb, valamint az igyekezet, hogy soha ne bántson meg másokat. Mindig is így élte az életét, de emellett a kemény munka edzette meg igazán. Semmi más titka nincs a hosszú életnek, csak ez – mondta mosolyogva.

Szeressük és becsüljük meg egymást, amellett pedig dolgozzunk keményen a kitűzött céljainkért és akkor igazán boldogok és hosszú életűek lehetünk.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok