Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2022. Május 22. 07:12, vasárnap | Helyi
Forrás: goodhousekeeping.com

Mit tegyél, ha folyamatosan magányosnak érzed magad?

Mit tegyél, ha folyamatosan magányosnak érzed magad?

Mióta mindenki zsebében ott a mobiltelefon, illetve a könnyen, gyorsan és olcsón használatba vehető internet, azóta bármikor elérhetünk bárkit.

A kapcsolattartás távoli barátokkal, rokonokkal soha nem volt ilyen egyszerű, mégis rendkívül sok a magányos ember, sőt, ha együtt élünk is valakivel, akkor is érezhetjük magunkat egyedül.

Kissé ellentmondásosnak tűnik ez a dolog, mégis így van. Kérdezd meg például az újdonsült anyukát, aki egyedül van otthon a gyermekével... Együtt azzal, akit a világon a legjobban szeret, mégis magányosan. Vagy a párt, aki a munka és a hétköznapok taposómalmában az évek során elhidegült egymástól, és együtt tengődnek társas magányban.Vagy a nagymamát, akinek 5 unokája van, mégis csak ritkán nyitja rá az ajtót a család... Az egyedülállókról nem is beszélve, akiknek lehetnek barátai, a legtöbb estéjük mégis magányosan telik.

A pandémia alatt több millió ember élt akár hónapokig elszigetelten, a magánnyal karöltve. Nem kellemes érzés ez. Ráadásul a depresszió melegágya, főként ha elhúzódó “élményről” van szó. A szakértők egyetértenek abban, hogy mentális és fizikai következményei is lehetnek az elszigetelődésnek, a hosszan tartó magánynak. Mit tehetsz a magány ellen? Hogyan birkózhatsz meg vele?

1. Ismerd be, hogy magányosnak érzed magad.
Az első lépés mindenképpen az, hogy felismered ezt az érzést, azonosítod, és esetleg elmondod a barátaidnak, hogy mennyire magányosnak érzed magad. Ez valószínűleg félelmetesen hangzik, de ha tagadod, hogy így érzel, akkor nem fogsz tenni ellene semmit, és csak állandósítod az életedben.

2. Nem vagy egyedül
Ezzel az érzéssel valószínűleg nem vagy egyedül, és ha megnyílsz másoknak, meglepődve fogod tapasztalni, hogy milyen sokan éreznek hasonlóan. Keresd mások társaságát.

3. Frissítsd fel a barátságokat
Ha már eldöntötted, hogy nyitni szeretnél mások felé, akkor először próbálj meg gyakrabban találkozni azokkal az emberekkel, akik közel állnak hozzád.

4. Lassíts!
A sok feladat és teendő elvonhatja a figyelmedet a tényről, hogy tulajdonképpen mennyire magányos vagy, de nem fogja megszüntetni az érzést. Lassíts! A folyamatos pörgésben könnyű elveszíteni a valódi kapcsolatot saját magaddal és a környezeteddel is. Pihenj, relaxálj, és figyelj arra, hogy mire is lehet valóban szükséged. Szánj erre időt! Ha a teraszon ülve szereted csendben elfogyasztani a délutáni kávédat, és számodra ez jelenti a relaxációt, tedd ezt. Ha egy kellemes fürdő, akkor ne sajnáld az időt rá! A lényeg, hogy Neked bevált módszer legyen és pihenj.

5. Szeresd magad!
Ismerd meg magad jobban. Az egyedül töltött időt felhasználhatod önismeretre is, ezt egyedül, csoportban vagy egyéni terápián is megteheted. A meditáció segíthet.

6. Lépj be egy klubba vagy tanulj valamit.
Autós klubok, sport klubok vagy egy nyelvtanfolyam? Bármelyik segíthet abban, hogy új ismerősöket, új hobbit és állandó programot, elfoglaltságot találj.

7. Fogadj örökbe egy kisállatot.
A legjobb ilyen szempontból a kutya, hiszen rendszeresen sétálni kell vinni, főleg, ha nincs kerted. De bármilyen szőrös vagy tollas kis barátod választhat, a gondozása elégedettebbé tehet a nap végén.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 16:04, kedd | Helyi

Gabona és tarló lángol Tiszaalpárnál

Egy melléképületet is elért a tűz.

2022. Július 05. 10:45, kedd | Helyi

Alföldi Kéktúra (AK) Bács-Kiskun megyei szakasza

Az Országos Kéktúra nemcsak hazánk, de Eu¬rópa első hosszú távú turistaútja is.

2022. Július 05. 10:28, kedd | Helyi

Szenior örömtánc a Béke téren

Szeretettel várják a kedves Érdeklődőket a Kiskun Szenior Örömtánc csoport első kiskunfélegyházi fellépésére 2022. július 8-án, pénteken a 18 órakor kezdődő koncert után az Ótemplom előtti téren.

2022. Július 05. 07:57, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy július 5-én, kedden elvégzik a közterületi díszfák növényvédelmi permetezését.