Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Március 04. 14:22, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Mit gondolnak a félegyházi fiatalok iskoláikról és az oktatásáról?

Mit gondolnak a félegyházi fiatalok iskoláikról és az oktatásáról?

Városunk csatlakozott az Ifjúsági Párbeszéd az Oktatásért elnevezésű akciósorozathoz, melyben a Societas a fiatalok véleményét szeretné felderíteni és a nyilvánosság elé tárni.

Kiskunfélegyháza Város Művelődési és Szociális Bizottság tagjának, a Societas ifjúsági egyesület alelnökének vezetésével az első nyilvános fórum ma a Móra Ferenc Gimnázium előtt zajlott a kora délutáni órákban.

A 2015-ös év a csendes építkezés éve volt a Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom életében. Megerősítették a szervezeti hátteret és új társadalmi kapcsolatokat kötöttek. 2016 pedig a programalkotás éve lesz.
A Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom programját széleskörű társadalmi párbeszéd keretében kívánja megalkotni. Véleményük szerint az a helyes, ha egy közéleti vagy politikai ifjúsági szervezet a generációjának az érdekeit képviseli, s nem politikai szócsőként viselkedik. Az mindenki számára egyértelmű, hogy egy ifjúsági szervezet programjában a leghangsúlyosabb elem az oktatás ügye. A Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom már 2015-ben is többször felhívta a figyelmet Facebook oldalán és más platformjain az oktatásban tapasztalható áldatlan állapotokra. Körülbelül egy hónapja az oktatás nagy nyilvánosságot kapott. A Societas szerint fontos, hogy a nyilvános térben is hangsúlyosabban szerepeljen az ifjúság nézőpontja az oktatásról. A Jó oktatáspolitika ugyanis Magyarország jövőjét rejti magában.

Mivel március az ifjúság hónapja, ezért esett erre az időpontra az országos, tematikus sorozat – Ifjúsági Párbeszéd – elindítása. A sorozat lezajlása után pedig az MSZP-vel közösen begyűjtött tapasztalatok segítségével fog felépülni a Societas jövőbeni programja.

Nagyon fontos, hogy az Ifjúsági Párbeszéd célja nem az, hogy bárki is a felnövekvő generáció szájába adjon mondatokat és politikai nézeteket, hanem a fiatalok véleményét szeretné a Societas összegezni. Épp ezért kézenfekvő az Ifjúsági Párbeszéd első témája, amely az oktatás.

A Societas mindenkinek a véleményére kíváncsi világnézetétől, politikai beállítottságától függetlenül. Sőt! Az Ifjúsági Párbeszéddel nem titkolt célja a Societasnak, hogy az ifjúsági közélet végre ismert, valódi problémákról és ügyekről szóljon.

Az Ifjúsági Párbeszéd keretében több akció is lesz a közeljövőben. Lesznek fórumok és egyeztetések, ahol az oktatás ügye kerül átbeszélésre. Országszerte utcai akciók keretében kérdőíveken mondhatják el véleményüket a fiatalok, illetve az interneten is megtehetik ugyanezt.

Az Ifjúsági Párbeszéd az Oktatásról március végéig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.