Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 03. 09:51, szerda | Helyi
Forrás: - szerk. -

Minden gyermeket fogadtak a bölcsődék

Minden gyermeket fogadtak a bölcsődék

Kiskunfélegyházán a bölcsődék minden beíratott gyermeket fogadni tudnak. A Darvas téri bölcsődében még három apróságnak van férőhelye.

Kiskunfélegyházán a bölcsődék minden beíratott gyermeket fogadni tudnak. A Darvas téri bölcsődében még három apróságnak van férőhelye. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be szeptember 3-án Kapus Krisztián polgármester, dr. Lajkó Norbert aljegyző és Farkasné Sipos Julianna, a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény megbízott vezetője.

Az elmúlt hetekben fejeződtek be azok a változtatások, átalakítások- köztük a Dankó Pista utcai bölcsődében egy új csoportszoba kialakítása-, amelynek köszönhetően harminccal több, összesen 153 gyermeket tudnak fogadni az intézmények. Ez azt jelenti, hogy minden beíratott apróságnak jutott férőhely, a Darvas téri intézmény pedig még 3-4 gyerek gondozását tudja vállalni – mondta el Kapus Krisztián a sajtótájékoztatón.

Farkasné Sipos Julianna megbízott intézményvezető hozzátette: A gyermeklétszám mellett a szakmai létszám is bővült négy fővel. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy a külön szolgáltatások is újra elinduljanak. A Darvas téri bölcsődében állandó jelleggel elérhető lesz a játszó csoport, a Dankó Pistai intézményben pedig az időszakos gyermekfelügyeletet tudják biztosítani.

A jövő évi változásokra is készül a város. A GYED extrának köszönhetően ugyanis várhatóan újabb férőhelyekre lesz szükség. Éppen ezért a hivatal szakemberei felhatalmazást kaptak arra, hogy a tervező munka elinduljon. A volt Petőfi Sándor Általános Iskola földszinti részén fognak kialakítani másfél gondozási egységet- harminc férőhelyet biztosító új bölcsődei részt -,erről dr. Lajkó Norbert aljegyző számolt be a sajtótájékoztatón.

Cikk: H. S.
Kép: G. S.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.