Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 25. 13:45, kedd | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Mi lesz a sorsa a Fürdőszállónak?

Mi lesz a sorsa a Fürdőszállónak?

Március 24-én ülésezett a Megaprofil Kft. telephelyén Csányi József elnök vezetésével a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület.

Március 24-én ülésezett a Megaprofil Kft. telephelyén Csányi József elnök vezetésével a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület, melyen a meghívott vendégek között tisztelhettük Lezsák Sándort, a Magyar Országgyűlés alelnökét, Széles Gábort, nagyvállalkozó-turisztikai befektetőként és Dr. Horváth Viktória turizmusért felelős államtitkárt. Az ülés zártkörű volt, de az azt követő sajtótájékoztatón Csányi József és Dr. Horváth Viktória beszámolt az eseményekről és választ kaphattunk a témában felmerülő kérdéseinkre is.
Csányi József elmondta, hogy az 1993 óta használaton kívüli fürdőszálló remek wellness lehetőségként szolgál városunknak, hiszen a gyógyvíz-forrás adott hozzá. Nem kizárólagosan a Kórház és Rehabilitációs Központ, Strand és Fürdőszálló által nyújtott turisztikai lehetőségeket vitatták meg, hanem térségi szinten gondolkodnak. A 3-4-5 napos pihenésre ideális a közvetlen közelünkben fekvő Bugac puszta, Ópusztaszer és a kiskunmajsai gyógyfürdő is. A turisztika fellendülésével párhuzamosan a mezőgazdaság és egyéb iparágak is fejlődésnek indulnak és nem utolsó sorban kell megemlíteni a témában a munkahelyteremtés fontosságát. Az elnök elmondása szerint, szakmai szemmel nézve a fürdőszálló épületét, az nincs túl rossz állapotban, kevés befektetéssel fel lehet újítani, hogy megfeleljen a minőségi követelményeknek. Nem kizárólagosan külső befektetőkre kell gondolnunk ahhoz, hogy a felújítás megtörténhessen.
Dr. Horváth Viktória turizmusért felelős államtitkárunk példásnak tartja, hogy a helyi gazdaság szereplői összefognak a munkahely teremtés érdekében, és a meglévő, adott értékeket próbálják kiaknázni.

Az Államtitkár Asszony elmondása szerint a turisztikai ágazat 10% növekedést mutatott a 2013-as évet tekintve és ez a növekedés a számokat tekintve fokozódik. Hangsúlyozta, hogy sok mindennek kell együtt teljesülnie ahhoz, hogy mindenkinek előremutató legyen a fejlődése. A minőséget nem szabad azonosítani a luxussal! Véleménye szerint, ha minőségi szolgáltatást tudunk nyújtani, akkor a már meglévő természeti, és gazdasági adottságainkat tekintve szinte biztosra vehetjük a turisztikai fellendülést. Beszámolt arról, hogy 2014. évben gazdaságtámogatásként 250 milliárd vissza nem térítendő és 50 milliárd tárgyi eszköz támogatást tud biztosítani kormányunk. Okosan gazdálkodva és a természeti, tárgyi és épületekben rejlő lehetőségeket kihasználva a várt fellendülést biztosra vehetjük mind a munkahelyteremtések, mind a gazdasági ágazatok és a turisztika terén is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.