Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 03. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Mezgés Disznótor

Mezgés Disznótor

Első alkalommal rendezi meg a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola a Mezgés Disznótort február 17-én 8 órától a DM előtti parkolóban.

Rózsa Pál, a mezőgazdasági iskola igazgatója az esemény kapcsán elmondta, hogy a tervek szerint a tangazdaságból egy 200 kg-os mangalica sertés kerül feldolgozásra a nap folyamán hagyományos módszerrel, faszenes pörköléssel. Míg a mangalica vágása és feldolgozása zajlik, addig a már előre elkészített kolbászból és különböző disznóvágási finomságokból lehet kóstolgatni az érdeklődőknek. Délben pedig a Királyi Szakácsok jóvoltából töltött káposzta, orjaleves kerül majd terítékre, mely megvásárolható és a helyszínen elfogyasztható, de ételhordóban haza is lehet vinni.
Az egész nap folyamán táncos-zenés programok fogják szórakoztatni a nézelődőket, többek között fellép a Padkaporos néptáncegyüttes, a Csűrcsavaró és Tarjányiné Manninger Lencsi népdalénekes is.

Természetesen büfé is fog üzemelni a rendezvény ideje alatt, valamint a mezőgazdasági iskola mintaboltja kitelepül a helyszínre, ahol a diákok által előállított különféle húskészítmények megvásárolhatók.

- Ez a rendezvény amellett, hogy kellemes időtöltést nyújt, betekintést enged a régmúlt idők disznóvágási szokásaiba, annak magával ragadó hangulatába, és reményeink szerint még talán egy-két fiatal érdeklődését is felkelti a hentes szakma iránt – mondta Rózsa Pál igazgató, akinek nem titkolt szándéka a városunkban egyedülálló rendezvénnyel a húsipari termékgyártó szakma népszerűsítése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.