Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Április 11. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Mesél az erdő...

Mesél az erdő...

Miről mesél?... Arról, hogy végre van gazdája! Arról, hogy hosszú idő után végre tényleg úgy néz ki, ahogy ő azt megérdemli...ahogy mi félegyháziak megérdemeljük.

Miről mesél?... Arról, hogy végre van gazdája! Arról, hogy hosszú idő után végre tényleg úgy néz ki, ahogy ő azt megérdemli...ahogy mi félegyháziak megérdemeljük.

A helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás keretében zajló felújítási program március 9-én indult és október 31-én zárul. Kíváncsiak voltunk hogyan szépül a mi Parkerdőnk, hogy méltó színhelyéül szolgáljon az első nyilvános rendezvényének: a Majálisnak. Április 1-jén megtörtént az első preventív védekezés a vérszívó rovarok ellen, ami a kullancsok populációját is csökkenti. Május 1-jéig még több alkalommal megismétlik a vegyszeres eljárást, így a városi majálisra már nyugodt szívvel vihetjük ki gyermekeinket is.

A felújítási programhoz mintegy 12,8 millió forint támogatást kapott a város, mely fedezi a programban résztvevő 15 fő foglalkoztatását és amunkavégzéshez szükséges eszközök beszerzését tette lehetővé.

Végigjártuk az erdő ösvényeit, tisztásait és bátran állítom, hogy újjászületett a mi 31 hektáros Parkerdőnk. Noha a munkálatok még jelen pillanatban is zajlanak, de már most is érdemes sétálni egy nagyot a sóhajtozó fák között és megszemlélni milyen gyöngyszem hevert ezidáig a porban. Most már nem kell messzire utaznunk, hogy piknikezzünk egyet a természet ölében, vagy épp csak szeretnénk elhúzódni a város zajától, megtehetjük végre kulturált környezetben és még a kullancsoktól sem kell tartanunk. Noha a sok esőzés miatt lápos része is képződött erdőnknek, de gyermekkoromra visszagondolva mindig is volt. Fotó galériánkban található kép az erdő ezen szakaszáról is, de láthatjuk, hogy mindez csak színesebbé, természetesebbé, élvezhetőbbé teszi sétánk útvonalát.

Mindenkinek ajánlom, hogy ha szeretne egy frissítő sétát tenni, válassza bátran a Parkerdő ösvényeit, ahol a madarak csicsergése, a fák suttogása, az ébredő természet zsongása magával ragadja és energiával tölti fel a látogatót, a hétköznapi gondok súlya pedig elröppen, akár csak egy lepke a zöldellő levelek között.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.