Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Június 27. 09:47, péntek | Helyi
Forrás: - Barna Pap Bianka -

(M)értékek lettünk!

(M)értékek lettünk!

A Natura Hungarica Alapítvány fiataljai az Uniós fotófalak kihelyezésével lezárta a Fiatalok Lendületben Program (M) érték vagy című projektjét.

A projekt során 22 középiskolás fiatallal különböző tréningeken vettünk részt, melyen önismeretet, kommunikációt és projektmenedzsmentet tanultunk, majd az elsajátított tudás birtokában elindultunk a város iskoláiba és a diáknapokon ‘Free hug’ akciót szerveztünk, beszélgettünk az a Fiatalok Lendületben Programról és annak lehetőségeiről. A polgármesteri hivatalt is megcéloztuk és leszerveztük, hogy gyerekeknek szóló Uniós fotófalakat helyezhessünk el a város központjának különböző pontjain. Kiválasztottunk 4 országot, melynek híres mesefiguráját, járművét és nemzeti ételét szerettük volna megjeleníteni a táblákon, úgy hogy a gyerekek a mesefigura kivágott arca helyére saját fejüket illeszthessék és belebújjanak egy-egy karakter bőrébe. Így ők maguk lettek Pinoccio és Mézga Aladár, Piroska és Malacka. Azóta sok –sok fotót látunk a Facebookon a gyerekekről. Rengeteget tanultunk, hasznos tapasztalatokat szereztünk, jól éreztük magunkat a találkozásokon, új barátságokat is kötöttünk és elmondhatjuk, hogy “egy kicsit mi is beleírtunk a város történelmébe”- ahogy Görög Vili fogalmazott az utolsó találkozásunkkor.

Köszönjük a két vezetőnknek Kárpáti Ritának és Dr. Horváth-Rekedt Grétának a segítséget, hogy mindvégig mellettünk álltak és pótanyákként voltak/ vannak velünk.

Barna Pap Bianka
Móra Ferenc Gimnázium

A program az Európai Bizottság támogatásával valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.