Városlista
2022. szeptember 30, péntek - Jeromos

Hírek

2022. Augusztus 03. 09:11, szerda | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Mennyibe fáj ma egy balatoni nyaralás

Mennyibe fáj ma egy balatoni nyaralás

A nyár utolsó hónapját tapossuk, és eddig nem panaszkodhatunk, ami a kánikulát illeti.

Ez a hihetetlen forróság és szárazság a nyaralók számára jó hír, de a termelők az aszálynak nem örülnek. Sajnos azonban az is tény, hogy a szárazság nem csak a termést teszi tönkre, hanem a szabadtéri vizeinket, tavainkat is. Rengeteg patak és tó kiszáradt vagy a kiszáradás határán van. Ilyenkor mindenki igyekszik olyan nagy víz partja mellett tölteni az idejét, ahol nyugalomban hűsölhet. Sokan külföldre utaznak, bepótolva az utóbbi egy-két év tengerparti nyaralásának hiányát. Aki viszont nem a sós víz mellett pihen, az leginkább a Balatont választja. Azt azonban tudomásul kell vennünk, hogy a magyar tenger árak szempontából jelentősen más tendenciát mutat, mint azt eddig megszoktuk.

A Balaton különböző területei, települései eltérő árakkal és szolgáltatásokkal várják a vendégeket. A kiépült déli part, például Siófok környékén a szállodasor, végig magas színvonalon kínálja a szállásokat és az éttermi választék is rendkívül változatos. Ezen a területen már 24 000 Ft-ért tudunk éjszakázni, kellemes és házias kis szálláshelyeken és villaépületekben, de a négy csillagos szálloda, teljes wellness szolgáltatással minimum 56 000 Ft/éj áron várja a vendégeket. Az északi part sem szűkölködik a vendéglátóhelyekben. A parti nagy szállodákon kívül több camping is várja az ott lakókat, ahol nem csak sátorhelyet lehet bérelni, viszonylag olcsón, körülbelül 15 000 Ft egy éjjelre, hanem kis faházak és családi apartmanokat is igénybe vehetünk 20 000 Ft/éjszaka árfekvésben.

A strandok belépői is jelentősen el tudnak térni a helyi adottságoknak megfelelően. Mindenhol találhatunk még azért itt-ott szabad strandot is, ami a déli parton ugyan már nehézségekbe ütközik, de aki ismeri a környéket még tudja hol lehet a vízpartra strandbelépő nélkül bejutni. Az északi part sem könnyű ilyen szempontból, mert a hosszan elhúzódó volt campingek területeinek nagy része le van zárva. Sok helyen már területrendezésbe és építkezésekbe is kezdtek, így ott nehezebben lehet már szabad strandot találni, de azért ha kitartóan keresünk még akad. A strand belépők is elég szélsőséges árfekvésben mozognak, az 1 500 Ft és 3 000 Ft, vagy akár 4 000 Ft körüli ár sem ritka egy belépő esetében.

A strandon belül is vigyáznunk kell azért a pénztárcánkra. Itt-ott már a 2 000 Ft-os árat is eléri egy ízletes lángos. A palacsinta darabja is van már 500 Ft felett néhol. A hamburger és hotdog is 1 500 Ft és 2 500 Ft között mozog helyenként változva. De már egy flakon ásványvíz is belekerül 500 Ft-ba, és a kávé is körülbelül 600 Ft-os áron érhető el, ha nem kérünk extra italt ebből is, mondjuk egy jeges kávét, ami viszont már majdnem 2 000 Ft-ba is kerülhet. A fagylalt ára a Balatonon sem olcsó, egy gombócért már minimum 350 Ft-ot elkérnek. A diétás verzió pedig 400 - vagy 450 Ft áron érhető el.

Egy kellemes alkoholmentes vagy alkoholos koktél a déli parton, szinte pár száz méterenként kapható 900 Ft- 1 600 Ft között, ami nem is olyan elrugaszkodott ár egy nagy pohár ízletes koktél esetében. Ugyanez egy parti bárban este 1 800 Ft és 5 000 Ft között mozog. Egy parti vendéglőben vagy étteremben, ha nem napi menüt kérünk, akkor egy két személyes ebéd körülbelül 10 000 Ft-ból megoldható. Természetesen ebben az esetben még nem a szállodai éttermek áraival számoltunk, ami itt elérheti a két személyre a 25 000 Ft-ot is egy ebéd vagy vacsora esetében. Mindent összevetve a magyar tenger melletti nyaralás ma nem tartozik az olcsó mulatság közé. Egy hét alatt több mint 100 000 Ft-ot is elkölthetünk egy ember pihenésére, és ez nem egy luxus színvonal lesz még, de jól tudjuk érezni magunkat és lazíthatunk. A nyár még hátralévő néhány hetére jó pihenést kívánunk mindenkinek!

(Kép és cikk forrása: proaktivdirekt.com)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:20, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. Szeptember 29. 11:28, csütörtök | Helyi

Bizakodva tekintünk a jövőbe - elkészült a Fürdőszálló és környékének újjáépítési terve

Kedves Félegyháziak!

2022. Szeptember 28. 09:53, szerda | Helyi

Az egész országban megszűnt a tűzgyújtási tilalom

Az eddig lehullott, valamint az elkövetkező napokban várható csapadékmennyiséget figyelembe véve a hatóság 2022. szeptember 28-tól feloldja a tűzgyújtási tilalmat a még korlátozással érintett Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében.

2022. Szeptember 28. 09:44, szerda | Helyi

Emlékezzünk együtt az Aradi vértanúkra

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghív mindenkit október 6-án, csütörtökön 15 órára, az Aradi vértanúk tiszteletére rendezett városi megemlékezésre és koszorúzásra.