Városlista
2021. október 26, kedd - Dömötör

Hírek

2021. Október 13. 17:04, szerda | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Megyénk tizennégy általános iskolájának végzősei látogattak a Mezgébe

Megyénk tizennégy általános iskolájának végzősei látogattak a Mezgébe

Pályaorientációs napon népszerűsítette képzéseit a Déli Agrárszakképzési Centrum - Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma október 13-án.

A Nemzeti Agrárkamara által szervezett Foglalkozások hete rendezvényen belül a félegyházi Mezgé Pályaorientációs napján Bács-Kiskun megye tizennégy általános iskolájának közel háromszáz végzősét látta vendégül.

Az iskolában oktatott szakmákhoz kapcsolódó játékos programok segítségével két helyszínen (az iskola épületében és a tangazdaságban) is kellemesen eltöltötték a délelőttöt a pályaválasztás előtt álló fiatalok. A tangazdaságban a terület bejárása és az itt tartott állatok megismerése mellett állatsimogató, íjászat, peterencerúd-kitartás, lovaglás, kocsikázás, csikósbemutató szórakoztatta a fiatalokat. Emellett megismerkedhettek az itt zajló gyümölcs-zöldségfeldolgozással is, melyet fűszerbemutató és paprikafűzés tett még színesebbé.

Az iskola épületében pedig a pék-cukrász, húsipari termékgyártó, sütő-cukrász technikus, húsipari technikus, pék szakmákhoz kapcsolódóan különböző izgalmas laboratóriumi élelmiszervizsgálatok, mézeskalácsdíszítés, sógyurmázás, pékbemutató és pogácsasütés, kolbásztöltés várta az érdeklődő pályaválasztókat. A végén természetesen az elkészült termékeket meg is kóstolhatták – tudtuk meg Rózsa Páltól, az iskola igazgatójától, aki a tangazdaságban koordinálta a busszal érkező osztályokat.

- A fiatalok érdeklődő arcát látva bízunk benne, hogy sokan kedvet kaptak képzéseinkhez és reméljük, bátran jelölik meg majd iskolánkat továbbtanulási céljukként – nyilatkozta az igazgató.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 14:41, hétfő | Helyi

Sebességellenőrzést tartottak Bács-Kiskun megyében

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóit bevonva tartottak közlekedési akciót a megye rendőrei, amelynek eredményeként 6 óra alatt 245 szabálytalankodóval szemben intézkedtek.

2021. Október 25. 12:49, hétfő | Helyi

Az őszi szünetben is sok izgalmas útvonalat ajánl a MÁV-START a kerékpárosoknak

Idén eddig rekordszámú, 120 ezernél is több kerékpáros utas döntött úgy, hogy túrajegy felhasználásával, vasúttal közelíti meg a túrához tervezett útvonal kiindulópontját.

2021. Október 25. 09:03, hétfő | Helyi

Program a falusi kisboltok megmaradásáért