Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. Október 04. 06:40, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Megtelt a Szent István templom zenekedvelőkkel

Megtelt a Szent István templom zenekedvelőkkel

Október 3-án (szombaton) este 7 órakor Ünnepi Hangversenyt hallhattak az érdeklődők Szent István templomban félegyházi fúvósok és kóristák előadásában.

Ezen a héten a Zene Világnapjának ünnepét tartották világszerte. Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét A ZENE VILÁGNAPja rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet és segít abban, hogy a különböző kultúrák zenéit jobban megértsük. A zene az ember legősibb kifejezési formája, eszköze, amely ősibb, mint a nyelv. Életutunk minden periódusát átszövi a zene, a bölcsőnktől a sírunkig. Gondoljunk hát e szép ünnep alkalmából azokra, akik énekelnek, muzsikálnak és tanítanak természetes emberi vággyal és önfeláldozó késztetéssel. S legyünk akár művelői, avagy pusztán élvezői a csodálatos isteni adománynak, hallgassuk nap mint nap a hangjegyek harmóniáját, mely fülbemászó dallamokká fonódik össze.

A Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és az Ifjúsági Fúvószenekar Kis-Fekete Vilmos és Tóth László vezetésével azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a szürke hétköznapok állandó rohanásából és feszültségéből kiszakítva, becsempésszen egy kis melegséget, megnyugvást és örömöt az ünnepi hangversenyen megjelentek szívébe. E nemes célhoz csatlakoztak a Batthyány Lajos Általános Iskola alsós és felsős kórusa Nagyné Mészáros Erika és Molnár Elvira vezetésével, a 20 éves jubileumát ünneplő Kiskunfélegyházi Zenebarátok kórusa Szatmári Imre vezetésével, Fazekas Tamás a Szent István templom kántora és Sejben Ilona tanárnő zongorán közreműködve.

Az eseményen készült fotók is tükrözik a városunkban élő zene szeretetet és az igényt arra, hogy a jeles ünnepnapokat együtt, kellemes társaságban, együtt éljük meg olyan előadókat látva-hallgatva, akikre méltán lehetünk büszkék, hisz Kiskunfélegyháza hírnevét viszik ország- és világszerte.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.