Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2013. Szeptember 13. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Megszépül a Petőfi lakótelepi szoborpark

Megszépül a Petőfi lakótelepi szoborpark

A lakók összefogásának köszönhetően október első hetében megszépül a Petőfi lakótelepi szoborpark

A lakók összefogásának köszönhetően október első hetében megszépül a Petőfi lakótelepi szoborpark. Kapus Krisztián polgármester, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a környékbeliek október 4-én délután szerszámot ragadnak és megtisztítják Kovács Ferenc szobrászművész alkotásait. Minderről a szeptember 12-én összehívott lakossági fórumon határozott a közösség.

A fórumom megjelent lakók leginkább a szoborpark, a padok állapotát kifogásolták, majd felhívták a figyelmet a randalírozókra, az illegális szemetelőkre, illetve a száguldozó motorosokra, autósokra. Szóba került a Holló Lajos utca 75. szám alatti ház járdájának csatlakozási hibája is.
Kapus Krisztián a felvetésekre reagálva kezdeményezte a park szobrainak letisztítását, melynek kapcsán a lakóközösség képviselői felajánlották segítségüket. Kovács Ferenc alkotásait, és annak környezetét október 4-én, a Lakótelepi fesztivál első napján teszik rendbe. A közállapotok javítása, a randalírozók és a száguldozó autósok, motorosok megfékezése érdekében a körzet önkormányzati képviselője ígéretet tett arra, hogy a panaszt tolmácsolja az illetékesek felé, illetve megkéri a rendőrkapitányt, fokozzák a jelenlétet a lakótelep problémás területein. Az illegális szemetelők kiszűrése érdekében kérte a lakosokat, hogy segítsenek a hatóságnak a tettesek leleplezésében. Intézkednek a szoborpark padjainak és a Holló Lajos utca 75. szám alatti épület hibás járdájának kijavításáról, megvizsgálják a Dr. Holló Lajos – Holló László utcában egy új gyalogátkelőhely létesítésének lehetőségét – hangsúlyozta Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 16:35, szerda | Helyi

Koronavírus tesztelésre alkalmas PCR gép megvásárlását támogatta a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

A vállalat hozzájárult több lélegeztető eszköz beszerzéséhez a kórház gyermekosztálya számára, és gyár munkatársai a közelmúltban saját munkájukkal a kórház baleseti klinikájának várótermét újították fel.

2020. Június 03. 16:26, szerda | Helyi

A sértett kétszer is tetten érte, a nyomozók elfogták

A kiskunfélegyházi rendőrök négyrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy fiatal férfit.

2020. Június 03. 15:14, szerda | Helyi

Elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye

Elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye életének 97. évében családja körében

2020. Június 03. 15:04, szerda | Helyi

Honnan tudhatjuk meg, hogy mire vagyunk allergiásak?

Ismert veszéllyel könnyebb szembeszállni - nincs ez másképp az allergia esetében sem.