Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Szeptember 13. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Megszépül a Petőfi lakótelepi szoborpark

Megszépül a Petőfi lakótelepi szoborpark

A lakók összefogásának köszönhetően október első hetében megszépül a Petőfi lakótelepi szoborpark

A lakók összefogásának köszönhetően október első hetében megszépül a Petőfi lakótelepi szoborpark. Kapus Krisztián polgármester, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a környékbeliek október 4-én délután szerszámot ragadnak és megtisztítják Kovács Ferenc szobrászművész alkotásait. Minderről a szeptember 12-én összehívott lakossági fórumon határozott a közösség.

A fórumom megjelent lakók leginkább a szoborpark, a padok állapotát kifogásolták, majd felhívták a figyelmet a randalírozókra, az illegális szemetelőkre, illetve a száguldozó motorosokra, autósokra. Szóba került a Holló Lajos utca 75. szám alatti ház járdájának csatlakozási hibája is.
Kapus Krisztián a felvetésekre reagálva kezdeményezte a park szobrainak letisztítását, melynek kapcsán a lakóközösség képviselői felajánlották segítségüket. Kovács Ferenc alkotásait, és annak környezetét október 4-én, a Lakótelepi fesztivál első napján teszik rendbe. A közállapotok javítása, a randalírozók és a száguldozó autósok, motorosok megfékezése érdekében a körzet önkormányzati képviselője ígéretet tett arra, hogy a panaszt tolmácsolja az illetékesek felé, illetve megkéri a rendőrkapitányt, fokozzák a jelenlétet a lakótelep problémás területein. Az illegális szemetelők kiszűrése érdekében kérte a lakosokat, hogy segítsenek a hatóságnak a tettesek leleplezésében. Intézkednek a szoborpark padjainak és a Holló Lajos utca 75. szám alatti épület hibás járdájának kijavításáról, megvizsgálják a Dr. Holló Lajos – Holló László utcában egy új gyalogátkelőhely létesítésének lehetőségét – hangsúlyozta Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.