Városlista
2019. október 20, vasárnap - Vendel

Hírek

2013. Szeptember 13. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Megszépül a Petőfi lakótelepi szoborpark

Megszépül a Petőfi lakótelepi szoborpark

A lakók összefogásának köszönhetően október első hetében megszépül a Petőfi lakótelepi szoborpark

A lakók összefogásának köszönhetően október első hetében megszépül a Petőfi lakótelepi szoborpark. Kapus Krisztián polgármester, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a környékbeliek október 4-én délután szerszámot ragadnak és megtisztítják Kovács Ferenc szobrászművész alkotásait. Minderről a szeptember 12-én összehívott lakossági fórumon határozott a közösség.

A fórumom megjelent lakók leginkább a szoborpark, a padok állapotát kifogásolták, majd felhívták a figyelmet a randalírozókra, az illegális szemetelőkre, illetve a száguldozó motorosokra, autósokra. Szóba került a Holló Lajos utca 75. szám alatti ház járdájának csatlakozási hibája is.
Kapus Krisztián a felvetésekre reagálva kezdeményezte a park szobrainak letisztítását, melynek kapcsán a lakóközösség képviselői felajánlották segítségüket. Kovács Ferenc alkotásait, és annak környezetét október 4-én, a Lakótelepi fesztivál első napján teszik rendbe. A közállapotok javítása, a randalírozók és a száguldozó autósok, motorosok megfékezése érdekében a körzet önkormányzati képviselője ígéretet tett arra, hogy a panaszt tolmácsolja az illetékesek felé, illetve megkéri a rendőrkapitányt, fokozzák a jelenlétet a lakótelep problémás területein. Az illegális szemetelők kiszűrése érdekében kérte a lakosokat, hogy segítsenek a hatóságnak a tettesek leleplezésében. Intézkednek a szoborpark padjainak és a Holló Lajos utca 75. szám alatti épület hibás járdájának kijavításáról, megvizsgálják a Dr. Holló Lajos – Holló László utcában egy új gyalogátkelőhely létesítésének lehetőségét – hangsúlyozta Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 20. 11:22, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 29. vasárnap – 2019. október 20.

2019. Október 20. 08:48, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Évközi 29. vasárnap – 2019. október 20.

2019. Október 19. 14:52, szombat | Helyi

Kézírásunk ezt mondja el rólunk

Kézírásunk, csak úgy, mint az ujjlenyomatunk, teljesen egyedi. Írásunkból a szakértő szemek nemcsak a ránk jellemző tulajdonságokat, hanem akár az egészségügyi állapotunkat is ki tudják olvasni.

2019. Október 19. 12:50, szombat | Helyi

Ez lehet az utolsó nyárias hétvége

Szombat délután a többórás napsütés mellett többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég.