Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2014. Április 25. 15:14, péntek | Helyi
Forrás: Dr. Endre Szabolcs

Mégsem lesz Majális a Parkerdőben

Mégsem lesz Majális a Parkerdőben

Sajnálattal vettük tudomásul a szervezőnek a mai napon megküldött azon közleményét, hogy a május 3. napjára tervezett majális – technikai okok miatt – mégsem kerül megrendezésre.

Az idei esztendőben , a Parkerdőben a majális megszervezése érdekében egy külsős cég keresete meg a Képviselő-testületet. E cég megkapta a Képviselő-testülettől a hozzájárulást a Parkerdő ingyenes használatához, a rendezvény lebonyolításához.
Sajnálattal vettük tudomásul a szervezőnek a mai napon megküldött azon közleményét, hogy a május 3. napjára tervezett majális – technikai okok miatt – mégsem kerül megrendezésre.
A szervező által megküldött közleményt az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük.

Dr. Endre Szabolcs jegyző

Friss hírek a Majálisról!

Több mint másfél hónapja, egy hattagú baráti társaság merengett a múlton és nosztalgikus hangulatban gondolt a régi jó majálisokra, amik Kiskunfélegyházán a Parkerdőben voltak. „Azok voltak a szép idők”, „Emlékeztek amikor a kis ösvényen szaladgáltunk a két tisztás között?” , „De jó lenne újra egy ilyen igazi majálison részt venni”…
„Rendezzünk mi magunk egyet!” és jöttek az ötletek, hogy kit kellene meghívni, milyen programok lennének, ki mit vállalna fel a szervezésből.
Igen ám, de az áram lekötés, és annak a használata, a fellépők gázsija, az őrzés, eszközök bérlése, technika szállítása, segítő emberek fizetése, a szemét szállítása, és sok-sok más dolog kifizetése már közel kétmillióssá tette a költségvetést.
Sebaj, – gondolta a társaság-, hiszen lesznek árusok, lesz vidámpark, kiadjuk a színpadi reklám felületeket, és Félegyházán vannak nagy cégek, kisebb vállalkozók, biztosan összefogással összerakjuk a pénzt és ha nem is világra szóló, de egy igazán értékes és emlékezetes napot adhatunk közösen a félegyházi embereknek.
Nagy energiával és reményekkel kerestük fel a Polgármesteri Hivatalt.
Kapus Krisztián polgármester úr nagyon előzékenyen és pozitívan állt a kérésünkhöz. Sajnos a városnak nem volt lehetősége anyagilag támogatni a rendezvényt, de ezen kívül mindent megtettek a rendezvény sikeréért. Pl. ingyen biztosította az Önkormányzat a Parkerdőt használatra, hogy a város lakosságának egy igazi majálist szervezzünk.
Kitakarítatta, kullancs mentesítette az erdőt, bevizsgáltatta a vízminőséget, ígéretet kaptunk a WC-ék rendbehozatalára is.

Közben ment a program szervezése is.
Akik támogatásként a jelenlétükről biztosítottak:
Tűzoltóság, tűzoltó autóval
Kiskunfélegyházi Íjász Egyesület
Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület
Kiskunfélegyházi Nyugdíjasklub Egyesület
Kiskunfélegyházi Népdalkör és Citerazenekar
Félegyházi Lovas Klub Sport Egyesület
Kiskunfélegyházi Vasas Testedzők köre
Alapfokú Művészeti Iskola Kiskunfélegyháza mazsorett és fúvósai
A lista nem teljes.

Ezen kívül segítséget kaptunk a helyi foci bajnokság leszervezéséhez, gyermek és felnőtt versenyek, játékok lebonyolításához, gyermek arcfestéshez, tombola nyeremények felajánláshoz.

Csak hogy pénz még nem volt a lebonyolításhoz.

Az első napokban felkerestünk nagy cégeket, olyan embert, akiről azt hallottuk, hogy több nagy cégben is benne van, és ő az, aki több félegyházi szerint, eséllyel indulhat majd az önkormányzati választáson. Biztattak, menjünk hozzá, ő Félegyházáért és a lakosok érdekeiért kiáll. Hát nem állt ki, sőt egyre csak azt kérdezte, hogy ez neki miért lenne jó.
Talán, mert példát mutathatott volna összefogásban?
Vagy a választásokra szerezhetett volna magának egy jó pontot?
Vagy, mert nagy reklámot kapott volna a cége?
Nem talált a rendezvényben fantáziát, így hát tovább a téma nem is érdekelte.

Nem adtuk fel, úgy gondoljuk, hogy az összes nagy céget fel is kerestük. Volt, aki válaszra sem méltatta levelünket, volt, akivel leültünk tárgyalni, aztán soha többet nem vette fel a telefont és az sms-ekre sem válaszolt.
Egyik nagy cég sem volt hajlandó pénzt áldozni a majálisért, azért, hogy több ezer ember láthassa cserébe a molinóját, tábláját.
Sok kis vállalkozót, üzlet tulajdonost is megkerestünk. Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy voltak olyanok, akik biztosítottak arról, hogy szívesen adnak 5-10.000 Ft. De sajnos ez kevésnek bizonyult.
A költségek lefaragása, minimalizálása után is, akár hogy is számoltuk, fennmaradt mínusz 500.000 Ft, amit már sehonnan nem tudtunk előkeríteni.
Így hát csalódottan és szomorúan, de be kellett látnia kis baráti társaságunknak, hogy nincs összefogás a nagy cégek részéről, és pénz nélkül bizony nem lehet csodát „építeni”.

SAJNÁLATTAL KÖZÖLJÜK, HOGY A MAJÁLIS ELMARAD!

Hálásan köszönjük mindazoknak a félegyházi embereknek a biztatását és segítségét, akik még közösségben gondolkodnak és nem a saját hasznukat helyezik előtérbe egy közösségi megmozdulás megteremtésénél, hanem a városért, az ott élőkért, gyermekeikért, barátaikért, szeretteikért ajánlják fel segítségüket akár anyagilag akár saját erejüket és energiájukat nem kímélve.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 11:29, kedd | Helyi

A pálmonostorai általános iskola 110 éves fennállását ünnepelték

Az 1912-ben alapított Gárdonyi Géza Általános Iskola fennállásának 110 éves évfordulóját ünnepelték csütörtökön Pálmonostorán.

2022. November 29. 08:26, kedd | Helyi

Nem lehet elodázni a vízlépcső megépítését Csongrádon

A vízlépcső kérdése, Bokros önállósága és a közterületek állapota is felmerült a legutóbbi városi közmeghallgatáson.

2022. November 29. 08:18, kedd | Helyi

Műlencse. De mi is ez valójában?

A szürkehályog-műtét ma már rutinműtétnek számít a látás helyreállításában.

2022. November 29. 08:15, kedd | Helyi

Keressük a megye legszebb adventi koszorúját

Meggyújtottuk az első lángot az adventi koszorún. Otthonainkban és közösségeinkben egyaránt.