Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 06. 14:51, vasárnap | Helyi sport
Forrás: - Varga Ferenc -

Megérdemelt győzelmet aratott a KHTK

Megérdemelt győzelmet aratott a KHTK

A labdarúgó bajnokság 21. fordulójában a tabella 13. helyén álló Kiskunhalas FC csapata érkezett Kiskunfélegyházára.

A labdarúgó bajnokság 21. fordulójában a tabella 13. helyén álló Kiskunhalas FC csapata érkezett Kiskunfélegyházára. A két csapat táblázaton elfoglalt helyezése alapján a hazai szurkolók csapatuk győzelmét várták.

Kiskunfélegyházi HTK – Kiskunhalas FC 7 – 0 (1-0)

Kiskunfélegyháza, 150 néző. 2014. 04. 05-Szombat 16: 30

Vezette: Kócsó Tibor Zsolt

Asszisztensek: Szeles Ádám, Samu László

KHTK: Tóth P. – Farkas G., Fekete I., Sándor, Balog M., Palásti, Némedi (Szabó T.), Balog Sz., Katona B. (Fekete T.), Koncz, Zs. Juhász (Lapsánszki)
Vezetőedző: Némedi Norbert,
Edző: Kádár Tamás.

Kiskunhalas FC: Gerner – Sejben, Szabó T., Máté-Tóth, Erdélyi, Bogdán, Lukács, Rigler (Szűcs), Amariutei, Farkas A., Farkas T.
Vezetőedző: Tápai Tibor.

Gólszerzők: Balog Sz. (4), Katona B.(2), Palásti.

Jók: Tóth P., Balog Sz., Némedi, Katona B. illetve Szabó T., Bogdán, Farkas T.

Sárga lap: Balog M., Palásti illetve Bogdán, Gerner, Erdélyi.

Piros lap: Máté-Tóth (53’)

Az első játékrész kiegyenlített játékot hozott, a vendégek szervezett védekezéssel igyekeztek lezárni területeiket. A hazaiak játékában sok volt a pontatlanság, hiányzott a lendület, a korábbi mérkőzésekhez viszonyítva. A vendégek kontráiban nagyon sok veszély volt, háromszor jutottak el, hogy gólt szerezzenek, de a hazaiak kapuvédője Tóth P. hárított magabiztosan. A félidő közepére rendezettebb lett a hazaiak játéka, veszélyes akció végén Balog Sz. visszagurított átadását Katona B. egy csel után rálőtte, és megpattanó lövése a bal sarokba vágódott, 1-0.

Szünet után nagyot változott a játék, a hazaiak fokozták a játék ritmusát, nyomasztó fölénybe kerültek, sok helyzetet kidolgoztak és növelték góljaik számát. A mérkőzés fordulópontja az 53. perc volt, Balog Szabolcs kilépett, amikor Máté-Tóth szabálytalanul szerelte, a védő piros lapot kapott, a megítélt büntetőt Balog Sz. magabiztosan értékesítette, 2-0. A vendégek védekezése összeomlott, a hazaiak szervezetten játszottak, feljavult teljesítményük és szép gólokat szereztek. Az 59. percben Némedi indította Palástit, aki egy csel után laposan lőtt a hálóba, 3-0. A létszámfölényben játszó hazaiakat a vendégek nem tudták megállítani, akik további gólokat szereztek. Balog Sz. önzetlen átadásával Katona B. kilépett és a kapus mellett belőtte önmaga második, csapata negyedik találatát, 4-0.

A 75. perctől Balog Sz. percei következtek, aki további három gólt szerzett, és kialakította a 7-0-s végeredményt, a mai napon megállíthatatlan volt, ha kellett gólpasszt adott, a társaitól kapott labdákat értékesítette, a büntetők végrehajtásánál nem hibázott, négy gólt szerzett a mai mérkőzésen és 26 gólnál tart a legjobb góllövők versenyében. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a 76. percben élete első felnőtt mérkőzésén pályára lépett Fekete Tamás, aki édesapjával együtt játszhatott a csapatban a mai mérkőzésen.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy a jobb erőkből álló hazai csapat megérdemelten szerezte meg a győzelmet a tehetséges fiatalokból álló Kiskunhalas ellen, akik fognak még meglepetést okozni a bajnokság során.

Kádár Tamás (KHTK edző): Az első félidőben a vendégek nagyon szervezetten védekeztek, a mi játékunk kicsit enervált volt. A második félidőben a kiállítás döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását. Helyzeteink a kiállítás előtt is megvoltak, de egy ilyen fiatal csapatot a kiállítás nagyon letaglózott, akiknek további sok sikert kívánok. Kedden kupamérkőzés következik, régen játszottunk hazai mérkőzést a kupában, továbbjutás a célunk a Kunszállás ellen.

Katona Balázs (KHTK játékos): Nagyon örülök, hogy két góllal sikerült a győzelemhez segíteni a csapatot. Minden mérkőzést meg kell nyernünk, hogy elérjük céljainkat.

Tápai Tibor (Kiskunhalas vezetőedzője): Mi a saját nevelésű fiataljainkra támaszkodva jöttünk a mai mérkőzésre egy sokkal jobb csapathoz. Kellő szervezettséggel és motivációval szorossá tettük a mérkőzést 53 percig, amikor történt egy olyan eset, ami után összeomlott a csapatunk és megérdemelt félegyházi győzelem született.

U-19-es mérkőzés eredménye:

Kiskunfélegyházi HTK – Kiskunhalas FC 4 – 1 (0-0)

Gólszerzők: Makai Zoltán (2), Rácz Tamás, Fekete Nándor illetve Modok Marcell

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.