Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 18. 17:37, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Meddig tarthat még az influenzajárvány?

Meddig tarthat még az influenzajárvány?

Továbbra is tart a járvány az országban! A laboratóriumi minták a legtöbb esetben az influenza A vírust azonosították.

Továbbra is tart a járvány az országban! A laboratóriumi minták a legtöbb esetben az influenza A vírust azonosították.

Továbbra is az ország egész területét érinti az influenzajárvány, az Országos Epidemiológiai Központ heti összesített tájékoztatója szerint a múlt héten 91 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz az azt megelőző 87 500-zal szemben.

A 7. héten 11 megyében emelkedett, a fővárosban és 5 megyében csökkent, három megyében nem változott az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. Csongrád és Zala megyében 60 százalékkal, Hajdú-Bihar és Heves megyében 50 százalékkal több beteget regisztráltak, mint az előző héten, Tolnában azonban 30 százalékkal csökkent az influenza miatt orvoshoz fordulók száma.

A vírus továbbra is a gyerekeket és a fiatal felnőtteket betegíti meg, a laboratóriumi minták a legtöbb esetben az influenza A vírust azonosították.

Az országos járvány miatt a fővárosban és az ország valamennyi megyéjében rendeltek el a kórházakban teljes vagy részleges látogatási tilalmat. A részleges tilalom főként szülészeti-nőgyógyászati, koraszülött- és újszülöttosztályokat, egyes gyermekosztályokat, onkológiai klinikákat és részlegeket, intenzív terápiás, valamint ápolási osztályokat érint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit