Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2014. Május 12. 17:55, hétfő | Helyi sport
Forrás: - Adrienn -

Magyar Spártaiak diadala Szlovákiában

Magyar Spártaiak diadala Szlovákiában

Magyar ezüst és bronz a szlovák Spartran Race extrém akadályfutáson.

Pozsony külvárosában rendezték a Spartan Race extrém akadály futás hétvégéi futamát. A rangos nemzetközi mezőnyben Mester Bálint és Lukács Lilla révén bronzérmet, a csapatversenyben pedig az X2S Cube TEAM Salomon révén ezüstérmet szereztek a magyarok.
A versenyre közel 3000 versenyző érkezett, a hegyi terepen kijelölt pálya gyorsnak és közepesen nehéznek számít a sportág értékelésében: Pozsonyban 6 km hossz, 15 akadály leküzdése volt a feladat. A versenyzők legnagyobb kifogása anno a hiányos pályajelölés volt (sokan tévesztettek emiatt útvonalat) illetve a jellegzetes vizes-saras akadályok hiánya volt.
A magyar csapat az epelényi futam meglepetésszerű győzelme után ide már kiemeltként érkezett, ez Szlovákiában különösen kényes kérdés volt. Mester Bálint a jelenleg legjobb magyar versenyző azonnal a két szlovák favorittal ellépett a mezőnytől, bár a második bolyban már csapattársai Kovács Zsolt és Sipiczki Csaba mellett Muskatal István sífutó is szorosan követte.
A hölgyeknél a legjobb magyar Kempelen Zita nem kezdett ilyen erősen, de neki már több versenytapasztalat van a háta mögött.
Végig szoros volt a küzdelem, Bálint magabiztosan tartotta a dobogós helyet. Az első 10 beérkezőből 4 magyar sportoló volt, ezzel a csapat ezüstéremmel a X2S Cube TEAM Salomon egyértelműen letette a névjegyét a sportág nemzetközi mezőnyében.
Kempelen Zita végül Lukács Lillával együtt érkezett célba, ezzel a bronzérmet két magyar is megszerezte. A verseny végén egy versenybírói döntés miatt Muskatal István is bronzérmet szerzett, így itt is két magyar állt a dobogón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 19. 13:57, hétfő | Helyi sport

Harmadik alkalommal rendezték meg a dr. Varga Béla Emlékversenyt Félegyházán

A Városi Sportcsarnokban U20-as nemzetközi válogatót rendeztünk, mellette 7-8-9 éveseknek is egy megmérettetést.

2024. Február 19. 12:58, hétfő | Helyi sport

A Jogging Plus versenyzői kiválóan teljesítettek az úszás diákolimpia döntőn Kecskeméten

A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából 2024. február 14-án került megrendezésre a 2023/2024. tanévi úszás diákolimpia vármegyei döntő Kecskeméten „B” kategóriában.

2024. Február 16. 10:34, péntek | Helyi sport

Versenyzéssel űzik a telet a Koppányok

2024. február 10-én Miskére utazott a Koppányok 5 fős csapata, a Foktői Éjsólyom Sport és Kulturális Egyesület által szervezett 3 dimenziós teremíjászversenyre.

2024. Február 12. 12:07, hétfő | Helyi sport

Dobogós félegyházi birkózók

Kecskeméten válogató versenyen vettek részt az ország legjobb serdülőkorú birkózói.