Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 04. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Magánnyugdíj: 77 ezren maradtak

Magánnyugdíj: 77 ezren maradtak

A pénztártagok csaknem negyede visszalépett az állami nyugdíjrendszerbe. Közben az ombudsman kérése ellenére a nemzetgazdasági tárcánál nem tervezik a visszalépési határidő meghosszabbítását.

A Stabilitás Pénztárszövetség összesítése szerint 22533-an nyilatkoztak arról, hogy inkább visszalépnének az egypilléres rendszerbe, ez a szám azonban még emelkedhet, az utolsó napokban postára adott nyilatkozatok ugyanis várhatóan csak április 6. után érkeznek meg - írja a Világgazdaság.

Szintén a hét vége felé várhatóak az egyes intézményekre vonatkozó részletes adatok.A 22,65 százalékos visszalépési arány viszonylag magasnak számít annak tükrében, hogy korábban a pénztáraknál csupán néhány százalékra rúgott a nyilatkozók aránya. Az adatok alapján úgy tűnik, – akárcsak a maradásnál – a visszalépésnél is sokan az utolsó pillanatra hagyták a döntést. A visszalépők egyébként a tavalyihoz hasonlóan az idén is adómentesen felvehetik a reálhozamukat és a tagdíjkiegészítést. Miután ez visszakerült a tagokhoz, az állam nagyjából 40-50 milliárd forinttal gyarapodhat, ennek hozzávetőlegesen a fele lehet állampapírban. A visszalépésről március 31-ig nyilatkozhattak a tagok, és bár Szabó Máté ombudsman arra kérte a Nemzetgazdasági Minisztériumot , hosszabbítsa meg a határidőt annak érdekében, hogy a tagok megfontolt döntést hozhassanak, a tárca erre nem volt hajlandó. Az NGM közölte: március 30-án kapta meg az alapvető jogok biztosának kérelmét a március 31-én lejárt határidő meghosszabbítására, erre hivatalosan még nem adtak választ. Az átlépésre nyitva álló határidőt viszont törvény állapítja meg, így annak meghosszabbítására a nemzetgazdasági miniszternek nincsen hatásköre.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére