Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Március 02. 16:29, vasárnap | Helyi sport
Forrás: - Varga Ferenc -

Magabiztos győzelemmel rajtolt a KHTK a szezonnyitón

Magabiztos győzelemmel rajtolt a KHTK a szezonnyitón

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 16. fordulójában a negyedik helyen álló Kiskőrös csapatát fogadta a KHTK.

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 16. fordulójában a negyedik helyen álló Kiskőrös csapatát fogadta a KHTK. Az őszi mérkőzésen a Kiskőrös együttese nyert, így várható volt, hogy a hazaiak mindent elkövetnek az őszi kisiklásért a tavasz első mérkőzésén.

Kiskunfélegyházi HTK – Kiskőrös LC 4 – 1 (1-0)

Kiskunfélegyháza, 200 néző. 2014. 03. 01-szombat 14: 30
Vezette: Wittmann János
Asszisztensek: Pataki Győző, Tóth Ferenc

KHTK: Tóth P. – Farkas G. (Farkas P.), Némedi, Sándor, Balog M., Palásti, Ábel (Fekete I.), Nagy V.(Lapsánszki), Szabó T.(Koncz), Balog Sz., Zs. Juhász (Katona B.)
Vezetőedző: Némedi Norbert,
Edző: Kádár Tamás, Nádasdi Péter.

Kiskőrös LC: Tóth Z. – Agócs K., Kovács, Beregszászi, Madácsi, Somlyai, Kriskó, Cebei, Lesták(Pecznyik), Szentgyörgyi, Füleki.
Vezetőedző: Agócs Zoltán.

Gólszerzők: Zs. Juhász (23’), Szabó T.(47’), Balog Sz. (66’, 78’) illetve Szentgyörgyi (71’)
Kitűntek: Némedi, Palásti, Ábel, Nagy V., Balog Sz. illetve Szentgyörgyi, Füleki, Kovács
Sárga lap: Lesták, Somlyai.

Gyászszünettel kezdődött a bajnoki összecsapás, Novák Dezső kétszeres olimpiai bajnok labdarúgóra és a kitűnő edzőre emlékeztek a jelenlévők.
A mérkőzés kezdetén azonnal kézbe vette a játék irányítását a hazai csapat. A vendégek szervezetten védekeztek, és kontrából igyekeztek veszélyeztetni. A hazaiak agresszívan letámadtak, sok labdát szereztek, labdabirtoklásban már a játék kezdetén felülmúlták ellenfelüket, csak a gól nem jött össze, vagy a kapufa mentett. A 23. percben gyors labdakihozatalt követően Palásti adott pontos labdát Nagy V.-nak, aki egyből passzolt a lendülettel érkező Zs. Juhásznak, aki helyzetét gólra váltotta, 1-0. Lendületben maradtak a hazaiak, de az első játékrészben már több gól nem esett.
Szünet után fokozódott a hazai csapat nyomása, és a 47. percben jobb oldali támadás után a beívelt labda átszállt a védők és a kapus felett is, Szabó T. érkezett, és két lépésről nem hibázott, 2-0.
A kétgólos vezetés megnyugtatta a hazaiakat, szervezetten építették fel támadásaikat és a 66. percben a nagy kedvvel játszó Balog Sz. növelte csapata előnyét, 3-0. A mérkőzés utolsó szakaszában a vendégek kihasználtak egy hazai hibát, és a 71. percben Szentgyörgyi egy jobb oldali támadás után kozmetikázott az eredményen, 3-1.
A végjáték a hazaiaknak jött ki jobban, a sok veszélyes akciókat követően a 78. percben Balog Sz. megszerezte önmaga második, csapata negyedik találatát, 4-1.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy a KHTK nagyon akarta a sikert, sokat tettek is érte. A vendégek a mai napon nem tudták megnehezíteni a hazaiak játékát, több meghatározó játékosuk sérülés miatt hiányzott. A szervezett, átgondolt játékot nyújtó hazaiak az egész mérkőzésen domináltak, megérdemelt győzelmet arattak.

Kádár Tamás (KHTK): Az őszi vereségből tanultunk, nagyon felkészültünk a mai mérkőzésre, igyekeztünk jó játékkal kiszolgálni közönségünket. A játékosokat fűtötte, hogy visszavágjanak az őszi vereségért. Több kapufát is lőttünk, a kínálkozó helyzeteinket értékesítettük és fontos győzelemmel kezdtük a tavaszi szezont.

Agócs Zoltán (Kiskőrös): Több meghatározó játékosom hiányzott sérülés végett a mai mérkőzésről, így megérdemelt a hazaiak győzelme.

U-19-es mérkőzésen:
Kiskunfélegyházi HTK – Kiskőrös LC 3 – 0 (1-0)
Gólszerzők: Makai Zoltán, Sánta Dávid, Fazekas Szilárd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.