Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Augusztus 20. 15:32, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Ma a múltunkat, a jelenünket és a jövőnket is ünnepeljük

Ma a múltunkat, a jelenünket és a jövőnket is ünnepeljük

„Augusztus 20-án mindent ünneplünk, ami a múltunk, a jelenünk és a jövőnk szempontjából fontos:

az új kenyeret, ami az élet, az ezeréves államunkat, Szent Istvánt, akinek államunk megalapozása köszönhető, a római katolikus egyház magyarországi megalapozását is”– mondta Rádi András a Haleszi Gazdakör elnöke a haleszi haranglábnál tartott kenyérszentelési ünnepségen augusztus 19-én.

Rádi András köszöntőjét követően Csányi József polgármester szólt a megjelent ünneplőkhöz:
„Ebben az évben nemcsak a Magyar Állam alapítását ünnepeljük Kiskunfélegyházán, hanem városunk újjászületését is. Mintegy 275 évvel ezelőtt 1743-ban 70 jászfényszaru család kapott megbízólevelet, melyben a Pest – Szeged közötti úton a tatárok által a földdé egyenlővé tett Félegyháza helyszínén újjáalapították Kiskunfélegyháza városát. 2018. szeptember 8-án a Libafesztivál alkalmával egy testvérvárosi díszoklevelet fogunk aláírni Jászfényszaru városával, megemlékezve arról, hogy az annak idején ide telepedett jászfényszaru családok leszármazottjai még mai is megtalálhatók városunkban. Hiszek abban, hogy azokat a mély gyökereket, melyeket Szent István király elvetett, a hit erejével még a következő évezredekben is együtt lesz alkalma utódainknak megünnepelni ezen a szent helyen„ – mondta polgármesterünk.

Csányi József szavait követően Hajagos Gyula atya megszentelte a nemzeti színű szalaggal átkötött kenyereket, majd városunk elöljáróival együtt felszeletelték és megkínálták vele a népes számban megjelent ünneplőkkel.

A jeles eseményt Varga Katica, a Magyar Örökség Díjas Credo együttes tagja gitárzenével és dallal, valamint Együd Ádám és barátai dallal és citerazenével tették emlékezetessé.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: