Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Március 20. 06:32, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Ma a Boldogság Nemzetközi Napja van!

Ma a Boldogság Nemzetközi Napja van!

Városunk a Jobb Veled a Világ Alapítvány helyi boldogság klubjának köszönhetően méltóképpen ünnepli meg e jeles eseményt.

Ma (március 20-án) 10 és 11 óra között keresd a piros ruhás Boldogságklub tagokat a Béke téri piac környékén! Ajándékban lesz részetek! Az apróságnak tűnő dolgok, mint például a mosoly, ölelés, pillanatnyi boldogság, óriásiak lesznek, ha személyesen átéled őket! Próbáld ki és tedd meg az első lépést a boldogság felé vezető utadon! Add át Magad a pillanatnak!

Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi napjává március 20-át.

A Közgyűlés hangsúlyozta, hogy a "boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja". A dokumentum egyben felszólítja az ENSZ 193 tagországát, hogy "megfelelő módon" ünnepeljék március 20-án a boldogság napját.
A boldogság pozitív érzelmekkel jellemezhető mentális állapot, amely a megelégedettségtől az egészen intenzív örömérzésig terjedhet. A boldogságnak, mint a legtöbb alapvető emberi érzelemnek, számos biológiai, pszichológiai, vallási és filozófiai magyarázata, megközelítése létezik, amelyek megkísérlik definiálni magát a boldogságot, illetve iránymutatást adni arra, hogy érhetjük el vagy honnan ered.

A boldogságot nem csak állapotnak, hanem egy folyamatnak is lehet érteni. Ebben a megközelítésben a boldogság egy út a céljaink felé. Egy folyamat. Ugyanis nem létezik boldogság, boldog ember, cél-célok nélkül! A célok felé haladva az akadályokat leküzdve lehet boldog az ember. Nincs célok és akadályok nélküli boldogság! Mindkettő kell hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

2024. Április 22. 13:49, hétfő | Helyi

Batthyánys harcművészek

Muay Thai házibajnokságot rendeztek Kiskunfélegyházán.