Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2014. November 28. 16:02, péntek | Helyi
Forrás: - szerk. -

Liliputi méretű tankok, katonák a művelődési központban

Liliputi méretű tankok, katonák a művelődési központban

Középkori lovagok, katonák, idegen világból érkezett harcosok szállták meg ma (november 28-án) a művelődési központot.

Középkori lovagok, katonák, idegen világból érkezett harcosok szállták meg ma (november 28-án) a művelődési központot. Készítőik, a Kiskunfélegyházi Makett Szakkör és a Zentai Makettkör tagjai mindemellett hoztak magukkal tankokat, repülőket, hajókat és tengeralattjárókat is szép számmal. A makettek elképesztően részletgazdagok, gyakorlatilag minden apróságra ügyeltek készítőik.

Klubunk 1995-ben alakult, azóta megszakítás nélkül működik, jelenleg tizenegy tagunk van. Makettezőink országos és nemzetközi szinten jó hírnévnek örvendnek, szinte minden versenyen dobogós helyen végeznek. Az országban mindössze 100 makettező rendelkezik mesterlevéllel, tagjaink közül ez idáig hárman kapták meg a legkiválóbbaknak járó elismerést.

Közel kétszáz makettet állítottunk ki a művelődési központban. Az érdeklődő közönség azon túl, hogy megcsodálhatja az aprólékos gonddal készített figurákat, technikai eszközöket, bepillantást nyerhet elkészítésükbe is.

A makettek a valóság és a képzelet kicsinyített másai, melyek közelebb hozzák a történelmet és új világokba kalauzolnak el bennünket. Elkészítésük több száz órát igényel, ám mit sem érne tömérdek az idő, ha a makettezőink nem rendelkeznének megfelelő kézügyességgel, történelmi háttérismerettel - mondta el érdeklődésünkre Katona István, a félegyházi makettesek vezetője.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 16:06, péntek | Helyi

Rekordot döntött a kastélyok és várak látogatottsága tavaly Magyarországon

Az eredmény elsősorban annak köszönhető, hogy 5 új létesítményt nyitottak meg és vezettek be a piacra tavaly, miközben minden korábban átadott létesítményük látogatottsága is átlagosan 35 százalékkal nőtt.

2022. Január 21. 13:57, péntek | Helyi

Vince-napi bortúra, vesszőszentelés a hajósi pincefaluban

Helyzetkép a hajósi pincék háza tájáról: milyen a tavalyi évjárat? Hol, mikor lehet vele megismerkedni? Milyen rendezvények várhatóak idén a Pincefaluban? Lesz-e Orbán-nap? Hogyan telelnek a szőlők?

2022. Január 21. 13:54, péntek | Helyi

Hideg és havas lesz a hétvége

A hétvégén (is) hideg időre számíthatunk, emellett több helyen várható havazás. A következő hét szintén hasonlóan indul majd. Mutatjuk a részleteket!

2022. Január 21. 09:00, péntek | Helyi

Kiderült, nem jól veszünk levegőt

Kevés dolog annyira magától értetődő az emberek számára, mint a légzés.