Városlista
2020. december 2, szerda - Melinda

Hírek

2020. Október 21. 08:49, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Lehetséges, de megfontolandó az osztálykirándulás

Lehetséges, de megfontolandó az osztálykirándulás

Minisztériumi ajánlás szerint lehetséges, de megfontolandó az osztálykirándulások megtartása.

A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy vannak olyan iskolák, ahol a tanév első két hónapját igyekeznek kihasználni osztálykirándulások megszervezésére.

„Senki sincs most könnyű helyzetben, hiszen mindenki tart attól, hogy az ilyen közös kirándulások további veszélyforrások lehetnek. Ilyet csak rendkívüli óvatossággal szabad szervezni, illetve a szülők beleegyező nyilatkozatára is szükség van” – közölte Horváth Péter.

Az NPK elnöke szerint központi ajánlások kiadása nem lenne szerencsés, hiszen a járványhelyzet nem mindenhol ugyanolyan az országban, és a döntést inkább a helyiekre érdemes rábízni.

Az őszi szünetben természetesen lesz fertőtlenítés az oktatási intézményekben, de minden alapot nélkülöznek azok a híresztelések, amelyek szerint a pedagógusoknak kell majd ezt elvégezni. Az iskolai takarítószemélyzet ellátja ezt a feladatot. A tisztítószerek és fertőtlenítők a Klebelsberg Központ által fenntartott iskolákban biztosítva van.

A hibrid oktatási rendszer kapcsán Horváth Péter elmondta, hogy amikor egy egész osztály került karanténba, akkor jól sikerült átállni a digitális rendszerre, de a diákok és a tanárok egyaránt szeretnék, ha nem kerülne sor a tavaszihoz hasonló, teljes átállásra.

(A címlapfotó illusztráció.)

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 01. 16:53, kedd | Helyi

Humánmeteo: megvisel a csípős hideg

Szerdán nem érkezik front az ország fölé. A reggeli időszakban fagyni fog, de délután sem lesz túl meleg.

2020. December 01. 16:08, kedd | Helyi

Felfüggesztik a magyar megyei matricák eladását

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. november 30-án leállította a megyei matricák értékesítését a viszonteladók körében.

2020. December 01. 16:00, kedd | Helyi

Akár félmilliárd forintra bírságolható a magyar vásárlóknak rosszabb terméket kínáló multi

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség 2022 májusától, miután az Országgyűlés ellenszavazat nélkül elfogadta a fogyasztóvédelmi törvény módosítását

2020. December 01. 13:44, kedd | Helyi

Ezeket a családtámogatási kedvezményeket szavazta meg az Országgyűlés

Ismertette a családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program új elemeinek részletszabályait, amelyeket kedden megszavazott az Országgyűlés.