Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Január 15. 19:10, szerda | Külföld
Forrás: - szerk. -

Látogatás az Vlagyimir Putyinnál

Látogatás az Vlagyimir Putyinnál

A magyar miniszterelnököt kísérő delegációval látogatott a Moszkva melletti novo-ogarjevói államfői rezidenciára Dr. Keskeny Ernő miniszteri biztos, a paksi atomerőmű bővítéséről szóló megállapodás aláírására.

A magyar miniszterelnököt kísérő delegációval látogatott a Moszkva melletti novo-ogarjevói államfői rezidenciára Dr. Keskeny Ernő miniszteri biztos, a paksi atomerőmű bővítéséről szóló megállapodás aláírására. A volt moszkvai nagykövet, aki korábban Csányi József, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnökének meghívására Félegyházán is találkozott a helyi vállalkozókkal, a mai napig érdemben segít a város gazdasági lehetőségeinek bővítéséért folyó munkában.
Mint ismert, a térségi vállalkozások lehetőségeinek felmérése, valamint Kiskunfélegyháza bemutatásának céljával utazott Azerbajdzsán fővárosába, Bakuba a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület delegációja a közelmúltban. Az üzleti találkozó szervezésében komoly segítséget nyújtott Dr. Keskeny Ernő.
Csányi József, a helyi vállalkozókat tömörítő egyesület elnöke lapunknak elmondta: a háromnapos látogatáson delegációjukban az egyesület tagjain túl a Magyar Külgazdasági Hivatal munkatársa, egy energetikai és egy külkereskedelmi szakjogász is helyet kapott. A rendezvényen lehetőség volt helyi üzletemberekkel és döntéshozókkal megismertetni az egyesületükhöz tartozó cégeket, és a Kiskunfélegyháza által nyújtott befektetési lehetőségeket. Az utazás eredményét bizonyítja, hogy azóta több helyi vállalkozás is felvette a kapcsolatot az azeri kereskedőházzal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt