Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Április 04. 15:25, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes…

Kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes…

Örökbefogadó családi napot tartott április 2-án (szombaton) a HEROSZ kiskunfélegyházi szervezete a Csólyosi úton lévő kutyamenhelyen.

Az 1994-ben megalakult Fidó Bácsi Közhasznú Alapítvány 2003-tól kezdve működik együtt a HEROSZ kiskunfélegyházi szervezetével azzal a közös céllal, hogy megoldják a Kiskunfélegyháza környékén kóborló kutyák biztonságos és szakszerű elhelyezését, gondozását és szerető gazdához való juttatását.
Az elmúlt években több száz négylábúnak segítettek gazdára találni. A kutyusok többségét a rendőrség által lefoglalt, utcáról befogott, sérült és saját gazda által leadott, megunt állatok alkotják. Ez idáig a menhelyen szerencsére nem volt szükség a létszám miatti altatásra, köszönhető ez a támogatóknak és a jótékonysági célzattal szervezett programoknak is, valamint annak, hogy sokan választanak innen hűséges négylábú társat maguknak.

Az I. Örökbefogadó Családi Nap is e célzattal került megrendezésre a telephelyen. Az érdeklődő közönség - amellett, hogy örökbe fogadhatott egy-egy csillogó szemű szőrgombócot - megismerkedhetett a telephelyen zajló munkával, az ott dolgozókkal és természetesen a nap főszereplőivel, a kutyákkal. Utóbbiból igen nagy választék van, a nagytestűtől a középtermetűn túl az egészen picurkákig lehet válogatni közöttük, sőt még a sajátosságaik tekintetében is aprólékos, mindenre kiterjedő információt lehetett kapni a gondozóktól.

Többek között azokat is szívesen látták a nyílt napon, akik még nem voltak biztosak az örökbefogadásban, mert sok mindent megtudhattak arról, hogy mivel jár egy kutya a családban, mire kell odafigyelni és hogyan lehet boldogan együtt élni egy négylábúval. A telephelyről való örökbefogadásnak is vannak feltételei, melyekről szintén minden információt megkaphattak a jelenlévők, mint például azt, hogy kizárólag elektronikus transzonderrel (chip) és veszettség elleni védőoltással ellátott kutyákat adnak át a leendő gazdinak. Ebből kifolyólag bizonyos költségekkel jár az örökbefogadás, de abban biztosak lehetünk, hogy kizárólag egészséges négylábúval osztjuk meg a közeljövőben otthonunkat. Nekünk örökbefogadóknak is vannak kötelezettségeink, mint például az, hogy betartjuk a felelős állattartás szabályait, törvényeit, vállaljuk az örökbefogadás költségeit és vállaljuk az eb tartásával járó egyéb költségeket. Ezen felül kizárólag a 18. életévét betöltött személy fogadhat örökbe a telephelyről kutyát – tudtuk meg a fő szervezőtől Papp Viktóriától, aki mindig is szívén viselte a menhelyi kutyák sorsát és jelenleg is aktív tevékenységével segíti a menhely fennmaradását és zökkenőmentes működését.

Az örökbefogadás menetének fontos tudnivalói mellett megtudhattuk azt is, hogy Viki ebben a hónapban még két menhelyet érintő akcióban szervezkedik: az egyik a Jótékonysági Kutyás Buli a Rocktárban, mely április 16-án lesz, a másik pedig a II. Jótékonysági Kutyás Séta a GYIÖK szervezésében, mely április 24-én kerül megrendezésre.

Mindkét rendezvényre sok szeretettel várnak minden kedves kutyabarátot, illetve mindazokat, akik szintén szívükön viselik leghűségesebb barátaink sorsát.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA