Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Június 18. 09:35, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Közösen ünnepeltek a Kiskunhalasi Szakképzési Centrumhoz tartozó tagintézmények

Közösen ünnepeltek a Kiskunhalasi Szakképzési Centrumhoz tartozó tagintézmények

Mintegy ötszáz oktatásban dolgozó munkatárs ünnepelt együtt június 14-én a Kossuth Lajos Szakközép Iskolában tartott pedagógusnapi rendezvényen.

Az ünnepségen megjelenteket Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója Papp Gyula köszöntötte.

- A Szakképzési Centrum 2015-ös megalakulása óta első ízben vagyunk együtt itt, hogy a kiskunhalasi, kiskunfélegyházi és a kiskőrösi tagintézményünk valamennyi pedagógusa, oktatója, nevelője és technikai dolgozója itt van. Noha eddig sem feledkeztünk meg a pedagógusnap szép tradíciójáról, hiszen minden évben csatlakoztunk a városi rendezvényekhez, vagy iskoláink ünnepéhez. Az idei évben azonban úgy gondoltuk hagyománnyá tesszük a közös ünneplést azért, hogy egy évben legalább egyszer találkozzunk egymással, meghallgassuk egymást problémáit és beszélgessünk egymás sikereiről. A találkozások helyszíneit minden évben változtatjuk. A következőt Kiskunhalason, a felújított sportcsarnokban, majd utána Kiskőrösön az új sportcsarnokban és reményeink szerint a szintén felújított kiskunfélegyházi tornacsarnok következik ismét – mondta köszöntő beszédében a főigazgató.

Az ünnepi esemény egyik fénypontjaként kerültek átadásra az idei év díjazottjainak a jutalmak, melyeket Papp Gyula főigazgató, Csúzdi Zoltán kancellár és Vikker József főigazgató-helyettes nyújtott át az arra érdemes dolgozóknak.

Életműdíjat kaptak:
Margit Ferencné a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskolából

Csabai Csaba a Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiumából.
Csabai Csaba mögött 30 éves pályafutás áll. Jelenleg a gyakorlati oktatás vezetői feladatokat látja el a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképzőben. Szakmailag rendkívül felkészült, tudatosan képezi, fejleszti magát. Munkáját pozitív vezetői attitűd és innovatív beállítottság jellemzi. A korszerű ismereteket beépíti a mindennapokba. Jellemző rá a nagy munkabírás, temperamentum, határozott szervezés, és a problémák gyors átlátása. Mindenre nyitott pedagógus, vezető, aki szereti elsőként megismerni az új dolgokat és módszereket, és kollégáitól is hasonló mentalitást vár el. Folyamatosan megújuló szakmai felkészültségét az iskola iránti elkötelezettségét sok-sok jelenlegi és volt tanuló, szülő és kolléga tapasztalatból nagyon jól ismeri. Követendő példát ad önzetlen emberségből, másokra figyelésből, őszinteségből, becsületességből. Gyermekbarát gondolkodás módja, demokratikus, innovatív, lelkiismeretes stílusa, több évtizedes, kimagasló pedagógus munkássága példaértékű.

Nikolicsné Szabó Erika a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumából Kevesen tettek annyit Kiskunfélegyháza város sportéletéért, a tömegsport és a versenysport felvirágoztatásáért, mint Nikolicsné Szabó Erika. A Közgazdasági Szakgimnáziumba sikeres és elismert városi sportszervezői és országos sportvezetői eredményekkel érkezett. Büszkék rá, hogy a tantestület tagjaként Erika számos versenysikert ért el. Városi és országos sportesemények szervezésével, az olimpiai eszme fáradhatatlan terjesztésével öregbítette Kiskunfélegyháza és a Közgazdasági Szakgimnázium hírnevét. Iskolateremtő pedagógusegyénisége, életműve egyszerre követendő példa a mellette felnőtt testnevelőtanár nemzedékek, a diákság és valamennyi kollégája számára.

Antalfiné Kutyifa Zsuzsanna Anna a Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából

Jövő reménysége díjat kaptak:
Domonkos Ibolya a Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából
Vezdán Csaba a Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából
Bátory Gábor a Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából

Patyiné Mészáros Johanna a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiumából
Johanna a Kossuth kollektívájának 2017 óta aktív, lelkes tagja. Jellemző rá a nagy munkabírás, temperamentum, határozott szervezés, és a problémák gyors átlátása. Munkáját pozitív attitűd és innovatív beállítottság jellemzi. Kedves, nyitott, harmonikus egyéniség. Kollégák és diákok egyaránt kedvelik. Tervei között szerepel a folyamatos önképzés, tudása naprakész, és támogatja az élethosszig tartó tanulás fontosságát. A felnőttoktatás koordinálása nem lenne nélküle teljes. Szakmai alázattal, következetesen és lelkiismeretesen végzett munkája példaértékű.

Némethné Palotás Katalin a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiumából
Katalin a Kossuth textiltermék-összeállító tanulók szakmai oktatója. Kati munkájának alapvető jellemzői a hivatástudat, a gyermek- és szakmaszeretet, a következetesség, igényesség, pontosság, a közösségért érzett felelősség és a tehetséges különleges bánásmódot igénylő tanulókkal való foglalkozásban a kimagasló eredményesség, amit bizonyít, hogy a 2018/19-es tanévben 3 tanulója került be a Szakmai Kiváló Tanulója Versenyre. A mindennapi munkáját a különleges bánásmódot igénylő tanulók nevelése, oktatása, tehetséggondozása, fejlesztése, felnőtt hallgatók szakmai vizsgára felkészítése mellett a Szakiskola, valamint az iskolai rendezvények helyszíneinek díszítése, dekorálása teszi ki. Tanítványai szakmai fejlődését kimeríthetetlen erővel, bátran, meghátrálás nélkül odafigyeléssel, türelemmel irányítja. Hitvallása Eötvös József gondolatával fejezhető ki: „Félig sem olyan fontos az, amit tanítunk gyerekeinknek, mint az, ahogy tanítjuk”

Erdélyiné Szabadi Ibolya a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiumából
Ibolya 1983. óta dolgozik a Kossuth Szakképzőben. Mérnöktanárként oszlopos tagja, meghatározó személyisége a tantestületnek.Nagy ambícióval látja el feladatait, munkájára a precízség, a szakmaiság, a módszertani változatosság a jellemző. Folyamatosan készített fel szakmai vizsgákra, versenyekre. Az országos döntőkben több tanulója is szép eredményt ért el. Jelenleg a festő tanulók szakmai elméleti tanára. Szoros kapcsolatot ápol a szakmai szervezetekkel, illetve a környező cégekkel. A kolléganő nagy szerepet vállalt Zsolnai Balázs festő tanuló elméleti felkészítésében, aki az idei SZKTV-n első helyezést ért el. Példamutató magatartásával, munkájának minőségével méltó a Siker kovácsa díjra.

Nemes Zoltán a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiumából
Zoltán szakoktató és szakmai tanárként a festő területen kiváló szakmai felkészültséggel és végtelen türelmével segíti a tanulók munkáját. A szakmáját nemcsak szereti, hanem szó szerint oktatja és tanítja is. Az építős terület munkaközösség vezetőjeként pedig irányítja és szervezi az oktatás mindennapjait. A naprakész, korszerű ismereteket beépíti a mindennapi munkájába. Jellemző rá a nagy munkabírás, temperamentum, határozott szervezés, és a problémák gyors átlátása Folyamatosan képzi magát, szereti az új kihívásokat, feladatokat, és a tanulóival sikeresen részt vesz szakmai versenyeken. Két lábbal áll a földön, nincsenek túlzó elvárásai a diákokkal szemben. Ugyanakkor fantasztikus rutinnal és érzékkel hozza ki minden-arra elhivatott –tanítványából a legtöbbet mind szakmailag, mind emberileg. A kolléga nagy szerepet vállalt Zsolnai Balázs festő tanuló gyakorlati felkészítésében, aki az idei SZKTV- n első helyezést ért el.

Dr. Fekete Boglárka a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumából
Boglárka újító bátorsága színvonalas szakmai ismeretekkel megalapozott. Lendülete, korszerű szemlélete, a problémákat meglátó és kimondani képes bátorsága megerősítette a Közgazdasági Szakgimnázium működését. Fáradtságot nem kímélve vitte sikerre Erasmus-programunkat, új alapokra helyezte a diákönkormányzat működését, folyamatosan kísérletezik közösségi megjelenésünk erősítésével, nagy álma a közgések nyelvi kompetenciáinak fejlesztése. Kívánjuk, hogy álma valósuljon meg, ő a jövő reménysége.

Haász Dorottya a Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából

Siker Kovácsa díjat kaptak:
Lucskai Emese a Vári Szabó István Szakképző Iskolából
Szabadi József Zoltán a Vári Szabó István Szakképző Iskolából

Borbély Adrienn a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumából
Adrienn csendes, megbízható. Sohasem hátrál meg, mindig lehet rá számítani. Nem követel, nem hirdeti, hogy igaza van – egyszerűen csak teszi a dolgát. Sikeres edző és testnevelőtanár, versenyszervező és osztályfőnök. Eredményei egymásra épülnek és erősítik közösségünket. Munkájával az intézmény hagyományosan erős kézilabda – oktatása új lendületet kapott!

Kovács Ilona a Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából

Liszkai Magdolna a Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumából

Nevelés támogatója díjat kaptak:
Péter Szabó Zoltánné Marika, aki a Vári Szabó Szakképző Kőrösi úti tanműhelyében, adminisztrátori munkakörben.

Szöllősy Mónika Anna a Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában dolgozik iskolatitkári munkakörben.

Gedai Zoltán a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiumából
Zoltán 2012-től a Kossuth Szakképző technikai munkatársa. A mindennapi munkáját a Szakiskola épületének karbantartása, gondozása teszi ki. Kiváló közösségi ember, a kollektíva oszlopos tagjaként, szabadidejét feláldozva vesz részt programjainkon. A tanulókra nagy figyelmet fordít, segíti őket a mindennapi élet problémáinak megoldásában, valamint praktikus tanácsokkal látja el, neveli tanulókat. Példamutató munkája mintaként szolgál mindenki számára.

Virág József a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumából
Virág József az iskola lelke. Nyugodt egyénisége, megbízhatósága, hiteles személyisége miatt valódi apafigura diákjaink szemében. Türelmére, gyermekszeretetére, emberismeretére valamennyien bátran hagyatkozhatunk. Rendszerető – legyen szó az iskola környezetéről, a folyosóról vagy a függönyök, abroszok, tornadresszek mosásáról. Figyelmes, mindig talál tennivalót, mindenben segít. Ő tényleg valódi tanársegéd, a nevelés támogatója.

Tarnóczi-Király Ágnes a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum központi munkaszervezetéből

Kitüntetést kaptak a szakma kiváló tanulói és felkészítő tanárai is:

Kossuth Szakképző Intézményből:
Zsolnai Balázs festő-mázoló- tapétázó SZKTV I. helyezett
Erdélyiné Szabadi Ibolya (Siker kovácsa) elméleti felkészítő
Nemes Zoltán (Siker kovácsa) gyakorlati felkészítő

Gál Éva-textiltermék összeállító- szakiskolai SZKTV I. helyezett
Hajnal Edina- textiltermék összeállító- szakiskolai SZKTV 5. helyezett
Némethné Palotás Katalin (Siker kovácsa)- szakmai oktató

Pozsár Éva Aletta – fodrász SZKTV 5. helyezett
Fliszár Károlyné- elméleti felkészítő
Presztóczki Veronika ezüstkoszorús fodrászmester- gyakorlati felkészítő

Vári Szakképzőből
Kökény Gábor - kőműves és hidegburkoló SZKTV 3. helyezett
Szabadi József ( Siker kovácsa)
Keleti István, Lucskai Vincze, Csillik Norbert

Wattay Szakképzőből:

Szarvas Boglárka eladó- SZKTV 5. helyezett
Kovács Ilona (Siker kovácsa) felkészítő tanár
Liszkai Magdolna ( Siker kovácsa) felkészítő tanár

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok