Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 04. 10:42, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Közel százmillió forintot nyert pályázaton a mezőgazdasági iskola

Közel százmillió forintot nyert pályázaton a mezőgazdasági iskola

A GINOP 6.2.3-17-es pályázaton (Szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése) a félegyházi mezőgazdasági iskola a 14 fős konzorcium vezetőjeként vesz részt.

A pályázaton mindösszesen 444 millió Ft-ot nyert a 14 dél-magyarországi iskola. A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium része ebből 100 millió Ft nagyságrendű.

A pályázat tulajdonképpen az Iskolai lemorzsolódás csökkentését tűzte ki célul, ezért a nyert összeg egy részét elsősorban eszközbeszerzésre kell fordítaniuk, másrészt pedig biztosítaniuk kell a pedagógusok továbbképzését és a tanulók segítését, támogatását.

Rózsa Pál, a mezőgazdasági iskola igazgatója elmondta, hogy a nyert pályázati pénzből informatikai jellegű fejlesztéseket fognak eszközölni, így például bővítik a számítógépparkot és lecserélik az elavult gépeket. Az igazgató azt is elárulta, hogy iskolájukban a lemorzsolódás meglehetősen kis méreteket ölt, de az elkövetkező években sokat kell azért tenni, hogy ez így is maradjon, vagy esetleg még tovább csökkenhessen ez a számadat.

Azt is megtudhattuk az igazgatótól, hogy a projekt 30 hónap időintervallumú, mely február közepétől indul. Az első részben az eszközbeszerzések indulnak meg, szeptembertől pedig indul a munka. Egy kinevezett szakértői csoport elsőként helyzetfelmérést fog tartani az iskolai lemorzsolódás területén, utána pedig személyre szabott cselekvési tervet fog elkészíteni, amit az oktatási intézményben 30 hónap alatt meg kell valósítani. A projekt országosan megvalósítandó elképzelés, és legfőbb célja az, hogy legalább egy szakmával rendelkezzen a felnövekvő generáció.

Címkék: GINOP, Mezgé, Rózsa Pál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.