Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Február 02. 14:41, péntek | Belföld
Forrás: police.hu

Közel 40 állatot kellett kimenteni egy tanyáról

Közel 40 állatot kellett kimenteni egy tanyáról

Egy mélykúti tanyáról közel negyven állatot kellett kimenteni még tavaly nyáron. Akkor eljárás indult a gazda ellen, aki ellen most vádemelést javasolt a rendőrség.

Bejelentés kapott tavaly június 30-án a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság arról, hogy egy mélykúti tanyán a haszonállatokat nagyon rossz körülmények között tartják. A rendőrök állatorvossal jelentek meg a helyszínen, aki megállapította, hogy az ingatlan területén lévő összesen 22 ló, birka és bárány, valamint 15 kutya alultáplált és beteg. Az állatok elszállításáról azonnal gondoskodtak. A nyomozók az istállóban két elpusztult lovat is találtak. Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértői vélemény szerint a tulajdonos nem a „jógazda gondosságával” járt el, és ezzel a haszon- és kedvtelésből tartott állatok élete veszélybe került.

A tanya 63 éves tulajdonosát állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nyomozók az ügyet a napokban lezárták, és azt iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a helyi ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről