Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Május 13. 11:59, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Kőfaragók dolgoznak a Városháza erkélyén

Kőfaragók dolgoznak a Városháza erkélyén

Megérkeztek a Városháza erkélyének kijavított, illetve újraöntött elemei. Amennyiben az időjárás engedi, a szakemberek elkezdik a műkőelemek összeállítását

Megérkeztek a Városháza erkélyének kijavított, illetve újraöntött elemei. Amennyiben az időjárás engedi, a szakemberek elkezdik a műkőelemek összeállítását, összeragasztását. A tervek szerint a korlát a hétvégéig elkészül. Ezt követően a vasból készült díszítő elemek kerülnek a helyükre. A Városháza erkélye a tervezett határidőre (május 24.) elkészül – monda el a Félegyházi Közlöny Online kérdésére válaszolva Bozóki István, a kivitelező cég vezetője.
Mint arról már több alkalommal beszámoltunk a képviselő-testület 2011. július 21-i testületi ülésén fogadta el a Városháza épületére vonatkozó intézkedési tervet. Tekintettel az épületszerkezetek állapotára, sürgőssé vált az épület főhomlokzati erkélyének helyreállítása és az attikafalon elhelyezett oszlopszerű kődíszek leemelése. Ehhez nyújt segítséget a Nemzeti Kulturális Alaptól nyert összeg. Az igényelt támogatás formája vissza nem térítendő támogatás, melynek mértéke a felújításhoz szükséges összeg 50 százaléka.
További pályázati siker esetén az erkély felújítása után megújulhatnak a Városháza rendkívül rossz állapotú, repedezett kődíszei. Az elemek újragyártása érdekében ugyanis a város indult a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága, Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma által, a „Veszélyeztetett helyzetű műemlék épületek veszély-elhárításának, állagmegóvásának, részleges helyreállításának támogatására” címmel kiírt pályázatán. Siker esetén 6,9 millió forint támogatásban részesülhet az önkormányzat. A beruházás teljes összege 7,7 millió forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.