Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Március 06. 16:32, csütörtök | Helyi
Forrás: - szerk. -

Kiskunfélegyházán a tehetség felkarolásáért!

Kiskunfélegyházán a tehetség felkarolásáért!

A Sorsocskák Alapítvány a tehetséges gyermekek további fejlődését, kiemelkedését is segíti, nemcsak a rászorulóknak nyújt támaszt.

A Sorsocskák Alapítvány a tehetséges gyermekek további fejlődését, kiemelkedését is segíti, nemcsak a rászorulóknak nyújt támaszt.
Az Alapítvány az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc ünnepének közeledtével a város legjobb történelem tanulóit szeretné megjutalmazni egy játékos, mégis izgalmas történelmi vetélkedő élményével. Az Alapítvány jóvoltából minden résztvevő értékes nyereményekkel távozhat a végén, természetesen helyezéséhez mérten. A verseny fővédnöke és zsűri elnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés Alelnöke, akinek jóvoltából minden résztvevő parlamenti látogatáson vehet részt.
A nyeremények között szerepel továbbá 50 db értékes könyvnyeremény, melyeket Lezsák Sándor zsűri elnök, Dr. Ónodi Izabella kuratóriumi elnök, Csányi József, a KGME elnöke és Meizl Ferenc nyugalmazott iskolaigazgató ajánlott fel.
30.000,-Ft értékű vásárlási utalvánnyal támogatja a vetélkedőt az Anonym Baráti Kör, továbbá Horváth Gábor alapítványi tag felajánlásából mozijegy, csoki csomag, Bense Zoltán alapítványi tag felajánlásából pedig további mozijegyek gazdagítják a nyeremények sorát.
A támogatók között tisztelhetjük még a Balla és Társa Kft.-t, aki ásványvízzel, továbbá Kovács János mestercukrász karamellkokárda „költeményeivel” örvendezteti meg a résztvevő gyermekeket. Az újra megnyíló Petőfi Mozit üzemeltető Gödöllői Mozi Kft. is oroszlánrészt vállalt a verseny jutalmazásában további támogatói mozijegyekkel. A jó hangulat megteremtését és az izgalmak fokozását Gulyás László mesemondó vállalta magára, aki a vetélkedő moderátora is egyben.
A színes, játékos és kreatív feladatok a szokásoktól eltérően teszik próbára a résztvevők történelem tudását, ezáltal oldva fel a vizsgadrukkot és a versenyeket kísérő szorongást.
Ízelítőül eláruljuk, hogy lesz kézzel készített plakátbemutató, activity, puzzle, szavalóverseny és villámkérdések is az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc témaköréből.
Várunk minden kedves érdeklődőt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba 2014. március 7-én (pénteken) 14 órától. Köszöntőt és a nyitóbeszédet mond Lezsák Sándor és Dr. Ónodi Izabella. A vetélkedő zárására és a díjátadásra 15 – 15.30 között kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.