Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Március 18. 12:00, kedd | Helyi sport
Forrás: - Varga Ferenc -

KHTK győzelem a forduló rangadóján

KHTK győzelem a forduló rangadóján

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában a listavezető HÍD SC csapatát fogadta a második helyen álló KHTK.

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában a listavezető HÍD SC csapatát fogadta a második helyen álló KHTK. Az őszi szezonban a vendégek hazai környezetben legyőzték a félegyháziakat, így várható volt, hogy egy jó mérkőzést láthatnak a szurkolók.

Kiskunfélegyházi HTK – HÍD SC 2 – 0 (1-0)

Kiskunfélegyháza, 250 néző. 2014. 03. 16-vasárnap 15: 00
Játékvezető: Kőrösi János
Asszisztensek: Kaszala Mihály, Vörös Levente.

KHTK: Tóth P. – Ábel, Némedi, Sándor, Balog M., Palásti, Katona B. (Lapsánszki), Koncz (Szabó T.), Nagy V. (Farkas G.), Balog Sz., Zs. Juhász (Fekete I.) Vezetőedző: Némedi Norbert,
Edző: Kádár Tamás.

HÍD SC: Kraft – Vedelek, Herczeg, Csengő, Vata, Brukner, Várnagy, Hernády, Balázs (Koch), Farkas, Sibalin.
Vezetőedző: Vanó Sándor.

Gólszerzők: Balog Sz.(33’), Palásti (78’)
Kitűntek: Balog Sz. Palásti, Nagy V., Ábel illetve Kraft, Sibalin, Hernádi, Vedelek.
Sárga lap: Ábel, Szabó T. illetve Vedelek

Kitűnően előkészített pálya várta a pályára lépő együtteseket, az eső jót tett a pálya talajának, csak az erős széllel kellett megküzdeni, illetve alkalmazkodni a feleknek. Az első játékrészben a vendégek élhettek a szél támogatásával, de támadásaik befejezésénél pontatlanok voltak. A hazai csapat rövidpasszos játékával igyekezett kézbe venni a játék irányítását. Nehéz volt a vendégek zárt védekezésében a rést megtalálni, ennek ellenére voltak lehetőségek a hazaiak előtt, de több esetben Kraft hárított eredményesen. A sorozatos hazai rohamok meghozták a gólt, a 33. percben Sándor emelt a kapu elé, Balog Sz. érkezett a beívelésre és laza mozdulattal a kapus felett a hálóba pörgetett, 1-0. A vendégek előtt is voltak lehetőségek, így rövid idő múlva egy távoli szabadrúgást kellett hárítani a hazaiak kapuvédőjének Tóthnak.

Szünet után folytatódott az erős iram, mindkét csapat felváltva vezette támadásait, némi fölénybe kerültek a vendégek a mérkőzés ebben a szakaszában, de a hazai védők és középpályások jól zártak. Növelték a tempót a hazaiak, sok labdát szereztek már a középpályán, de a befejezések nem sikerültek. A mérkőzés utolsó szakaszában kijött a hazai csapat szervezett játéka, a 78. percben Palásti kapott jó indítást a baloldalon, megforgatta védőjét és jól eltalált lapos lövése egy védőt is érintve a jobb sarokba vágódott, 2-0.
A mérkőzés utolsó szakaszában a hazaiak biztosan őrizték előnyüket, pontos labdajáratással uralták a játékot. A vendégek is elkönyvelték, hogy a mai napon a hazai csapat jobban akarta a sikert, ebben az időszakban már nem tudtak gólveszélyt kialakítani riválisuk ellen.

A mérkőzés összképe alapján igazi rangadót hozott a tabella élcsapatainak találkozója. A hazai csapat nagyon akarta a sikert, igazi csapatként küzdöttek és szervezett jó játékkal győzték le a listavezetőt, és csökkentették előnyüket.

Vanó Sándor (HÍD SC): A hazai csapat rohamait átvészeltük, a félidő végén a legrosszabbkor kaptuk a gólt. Megpróbáltunk mi is győzelemre játszani, de ez a mai napon nem jött össze a nagyon motiváltan játszó hazai csapat ellen. Izgalmas, kiélezett lesz a bajnokság további szakasza.

Némedi Norbert (KHTK): Az időjárás is elég szépen beleszólt a mai mérkőzésbe, az erős szél akadályozta mindkét csapat játékát. Igazi csapatmunka volt a mai játékunk, teljesen megérdemelten nyertünk meg a mérkőzést az egyik bajnokesélyes ellen.

Kádár Tamás (KHTK): Nagyon fontos volt a mai mérkőzés számunkra. A fiúk átérezték a mérkőzés fontosságát, átgondoltan, felszabadultan, egymásért küzdve játszottak, és három ponttal csökkentették a listavezető előnyét.

U-19-es mérkőzésen:

Kiskunfélegyházi HTK – HÍD SC 3 – 4 (1-1)

Gólszerzők: László Viktor, Sánta Dávid, Makai Zoltán illetve Ferenczi Máté (3), Blesity Máté.
A mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett Farkas Péter, mentő szállította kórházba, mielőbbi felépülést kívánunk neki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.