Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. December 15. 10:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Karácsonykor is gyógyulásunkért fáradoznak

Karácsonykor is gyógyulásunkért fáradoznak

Városunk Kórházának duplán ünnep volt december tizennegyedike, mert a megújult épületrészben tarthatták meg a Karácsonyi Ünnepségüket.

Körtvélyessy András, a félegyházi kórház vezetője megköszönte a dolgozók egész éves munkáját és azt a mérhetetlen kitartást, mellyel 2016-ban – a legszélsőségesebb körülmények között is – lelkiismeretesen végezték tevékenységüket. Elismeréssel szólt az egyes osztályok munkatársairól, hiszen a mostoha körülményekből sajnos mindenkinek kijutott ebben az évben.

„Most már azt a két hetet kibírjuk, ami hátravan addig, míg birtokba vehetjük ezt a gyönyörű helyet és megkezdődhessen végre minőségi környezetben a gyógyítás.”- mondta a kórház igazgatója a megjelenteknek. Örömmel konstatálta azt is, hogy ezúttal városunk önkormányzata is képviseltette magát a karácsonyi rendezvényen Balla László alpolgármester személyében. Kihasználva az alkalmat, köszönetet mondott azért, hogy városunk vezetése 18 millió forinttal támogatta a kórháznak azon törekvését, hogy csökkenjen a várólista és ne menjenek el az orvosok máshová.

Ezt követően az igazgató beszámolt a kórházban zajló idei változásokról: „A kórház 2016-ban történt fejlődésének legfontosabb eredménye az, hogy itt állhatunk. Ezenkívül május 21-én volt egy Richter Egészségnap, melynek eredményeként 6,1 M Ft-tal bővülhetett a kórház eszköztára” – közölte az egybegyűlt ünneplőkkel.

A részletes beszámolót követően Balla László alpolgármester osztotta meg gondolatait, majd Hatvani Zsófia református lelkész adott útmutatást a szeretet mindennapokban történő megéléséhez a kórház dolgozóinak.

Az esemény zárásaként kerültek kiosztásra az egyes osztályok karácsonyi ajándékai, valamint az évről-évre megrendezésre kerülő osztályok közötti verseny győztesének - Krónikus Belgyógyászat "C" részleg kollektívájának - járó emlék plakett.

Az karácsonyi ünnepséget a Kiskun Alapfokú Művészeti iskola tanárainak és növendékeinek, valamint a Zenebarátok Kórusának szívet melengető előadása tette bensőségessé és meghitté.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.