Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2015. November 29. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Karácsonyi készülődés a Waldorffal

Karácsonyi készülődés a Waldorffal

November 28-án 10-18 óráig a Kiskunfélegyházi Művelődési Központ dísztermében az ajándékok és dísztárgyak készítéséé volt a főszerep.

A Kiskunfélegyházi Waldorf Iskola szervezésében:„Adventi készülődés kicsiknek és nagyoknak” címmel immáron 8. alkalommal rendezik meg egész napos kikapcsolódás lehetőséget nyújtó kézműves foglalkozást.

A Waldorf Iskola mindig is élharcos volt a gyerekek kreatív foglalkoztatása tekintetében. Köztudottan a Waldorf-pedagógia egy emberközpontú pedagógiai megközelítés, mely az osztrák Rudolf Steiner oktatási filozófiáján alapul. A Waldorf Iskola pedagógusai sajátos, egyedi módszerekkel oktatnak, a nevelés a gyermek korai éveiben a praktikus, gyakorlati tevékenységekre és a kreatív játékot támogató környezet biztosítására fókuszál.

Mind az óvodában, mind pedig az általános iskolában a hangsúly a tanulók művészi kifejezőképességének és szociális képességének fejlesztésére tolódik, fejlesztve a megértés analitikus és kreatív módjait. Az egész megközelítés hangsúlyozza a fantázia szerepét a tanulásban, és fontosságot tulajdonít a szellemi, gyakorlati és művészeti elemek integrálásának.

A szombati egész napos rendezvényen természetesen nem csak waldorfos gyerekek vehettek részt. A díszterem nyitva volt minden érdeklődő, kreatív, vagy épp csak kellemes kikapcsolódásra vágyó gyermek és felnőtt részére is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 10:49, hétfő | Helyi

Busz és autó ütközött az 54-es főúton, két ember meghalt

Jakabszállás és Bócsa között két ember vesztette életét egy karambolban, melynek során egy éppen előzést végző személyautó ütközött egy autóbusznak, majd árokba borultak.

2024. Május 27. 10:06, hétfő | Helyi

Szentmisét tartottak városalapítóink tiszteletére

A Városalapítók hetének záró napján – május 26-án - ünnepi szentmisét mutattak be a Sarlós Boldogasszony templomban.

2024. Május 27. 08:17, hétfő | Helyi

A Móra-találkozóra elkészült a monumentális homokszobor is

Stílusosan, a harmadik alkalommal megrendezett Móra-találkozóra készült el teljes egészében a homokból megformázott, mintegy három méter magas Móra mellszobor.

2024. Május 27. 07:58, hétfő | Helyi

Több mint hétszázan neveztek a Kiskun Kupa utcai futóversenyre

Évről-évre egyre népszerűbb a Városalapítók Hete rendezvénysorozatának sporteseménye, melyet a Jogging Plus Futóklub már harmadik alkalommal Petőfi Emlékfutamként hirdetett meg.